Drillo redder VIF-aksjene

Drillos ja til Vålerenga styrker investorenes tro på klubben og aksjene. Meklere forteller Dagbladet at kursen på Vålerenga-aksjer bør opp minst 15- 20 prosent, og det uten at den nye manageren har vist til resultater i Oslo-klubben.

Nyheten om Egil Olsens engasjement i Vålerenga kan sammenliknes med å bytte ut en dårlig leder med en suksessfull næringslivsleder i et børsnotert selskap. Da går som regel aksjekursene rett i været, sier en aksjemekler.

Drillo-effekt

Kursen på Vålerenga-aksjer har lenge ligget på samme nivå som klubben har gjort i Tippeligaen, nemlig på bunn.

Ifølge FA-listen ble det i går ikke omsatt aksjer i klubben, men verdien ligger i øyeblikket på 40 kroner per aksje. Det betyr at klubbens markedsverdi er på 62 millioner kroner. Dersom kursen stiger 20 prosent, som en mekler antyder at den bør gjøre, vil Vålerengas verdi øke med ytterligere 12,5 millioner kroner, og det takket være Egil Olsens ja.

Målvakt Tore Krogstad er den eneste av spillerne i klubben som har aksjer i Vålerenga. Han kjøpte en støtteaksje for 1000 kroner i 1994. Den ble seinere delt opp i 100 aksjer. Krogstads aksjer er i dag verdt fire ganger så mye.

- Jeg har ingen planer om å selge aksjene mine, selv om jeg ville innkassert en gevinst på 3000 kroner, sier Krogstad. At ingen andre spillere har såpass tro på klubben at de satser pengene sine på dem har ikke Krogstad noen kommentar til.

Solgte ut

- Hva spillerne bruker pengene sine på får være en privatsak. Jeg kjøpte aksjer for å redde klubben. Motivet har aldri vært å tjene penger, sier Krogstad, som fleiper med at han har vært med å sende aksjekursen nedover hver gang han slipper inn et mål.

For hver krone aksjenkursen går opp stiger klubbens verdi med om lag 1,5 millioner kroner. Bare timer før nyheten om Egil Olsens støtte til Enga, solgte en eller flere investorer en betydelig aksjepost i klubben for 35 kroner.

- De som solgte kan angre på det i dag. Kjøperen derimot har gjort en god handel, sier styreformann i fotballselskapet Morten Grødahl diplomatisk.