ORKER IKKE HØYE LYDER: Vuvuzelaene i VM tvang Drillo innendørs under åpningskampen mellom Sør-Afrika og Mexico. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ORKER IKKE HØYE LYDER: Vuvuzelaene i VM tvang Drillo innendørs under åpningskampen mellom Sør-Afrika og Mexico. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Drillo rømte fra VMs store plageånd

- Synes det er for høy lyd på Ullevaal også, jeg.

||| SOWETO (Dagbladet): Egil Drillo Olsen har i årevis vært en uttalt kritiker av høy musikk og bråk.

Derfor var vel kanskje ikke akkurat verdensmesterskapet i Sør-Afrika den beste plassen å dra på kombinert studie-og sponsortur med Fotballforbundet.

For de beryktede vuvuzelatrompetene har selvfølgelig ingen venn i 68-åringen fra Østsiden.  

- At du må ha på ørepropper på fotballkamper synes jeg er ille. 2. omgang på åpningskampen sto jeg inne. Jeg så akkurat like godt, og det var litt mindre lyd. Og ikke fullt så kaldt, sier Drillo til Dagbladet før lunsj på Soweto Hotell i Johannesburg.

Nytt fenomen
Argentinas superstjerne Lionel Messi er en av dem som er lei av trompetene som gjorde at støynivået, ifølge sørafrikansk radio, ble målt til opp i mot 140 decibel på åpningskampen Sør-Afrika-Mexico.

Noe som tilsvarer flylarm - og er definert som helsefarlig.

FIFA har nå advart om at de kan komme til å forby trompetene. Vuvuzelaene er for øvrig et relativt nytt fenomen. De ble ikke satt i masseproduksjon før i 2001.  

Høyt på Ullevaal
Egil Drillo Olsen, som for øvrig lyttet ivrig stående ved scenen til den levende jazzen inne på restauranten tidligere i dag, mener at støynivå på fotballstadioner ikke er noe særegent sørafrikansk fenomen.

-  Jeg synes det er for høy lyd på fotballkamper på Ullevaal stadion også. Det er det flere enn meg som synes. Jeg har en hypotese om at folk liker å snakke med hverandre i pausene. Det er ikke mulig nå. hvis du ikke roper inn i øret på sidemannen, sier Drillo som ikke er alene om den meningen i familien.

- Sønnen min er ikke musikkhater. Han var der med to unger og kjerring mot Ukraina (0-1. red.anm.), og synes det var for jævlig at han ikke kunne snakke med kona i pausen, forteller Drillo.

Ber NFF ta grep
Nå har landslagssjefen bedt de ansvarlige ta grep før EM-kvaliken begynner til høsten.

- Jeg tror dem bommer. Jeg har bedt dem lage en spørreundersøkelse der en spør folk om de vil ha så høy musikk på stadion, sier Egil Olsen som er på plass for å se Nederland-Danmark på Soccer City stadion i Johannesburg i morgen.

Sammen med over 84 000 andre mennesker. 

Og gudene vet hvor mange vuvuzelaer.

KLAGESTORM MOT VUVUZELAEN: Biesvermlyden vuvuzelaen lager irriterer mange TV-seere, tilskuere og spillere i Sør-Afrika. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
KLAGESTORM MOT VUVUZELAEN: Biesvermlyden vuvuzelaen lager irriterer mange TV-seere, tilskuere og spillere i Sør-Afrika. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer