Drillo røper ingenting

Etter seieren mot Mexico på Bislett Stadion i kveld er landslagssjefen i tvil om flere aktuelle VM-spillere. - Jeg fikk flere argumenter for og imot, men det er fortsatt spørsmålstegn knyttet til VM-troppen, sier 'Drillo'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landslagssjefen ville heller ikke kommentere enkeltspilleres VM-sjanser og innsats til NRK-sporten.

Avgjorde på dødballer

Kampen var et bevis på at Norges dødballer vil bli et fryktet våpen i Frankrike-VM. Gang på gang skapte spesielt Stig Inge Bjørnebyes venstrefot problemer for Mexico. Fire av Norges mål kom etter frispark og cornere fra Liverpool-backen.

Ole Gunnar Solskjær åpnet kampen friskt og var involvert i mye av det norske spillet i første halvdel av første omgang. Utover i kampen ble han helt anonym. 'Drillo' var knapp i beskrivelsen av Solskjærs prestasjoner etter kampen: - Jeg vil ikke fokusere så mye på Ole Gunnar. Jeg er bekymret over at han overfokuseres.

'Myggen' og Bjørnebye dominerte

Werder Bremen-angriper, Håvard Flo, var god på Norges høyrekant i første omgang. Både i lufta og langs bakken skapte Flo problemer for Mexico-forsvaret.

Norge hadde jerngrep på første del av kampen, og slapp ikke Mexico til før etter 18 minutter.

Før pause var det særlig Erik 'Myggen' Mykland som dominerte - sammen med Stig Inge Bjørnebye skapte han det meste av Norges sjanser. 'Myggen' viste Bislett-publikummet finter og frispillinger som gjorde lettbente meksikanere svimle.

Slik kom målene

12 min. 1-0: Dårlig klarering av Mexico-forsvaret. Roar Strand får ballen fra 20 meter og lobber nydelig i mål.

14 min. 2-0: Corner fra Stig Inge Bjørnebye. Mexicos-keeper Sanchez mister ballen, og Håvard beiner ballen i mål fra kloss hold.

19 min. 2-1: Pelaez får stå umarkert foran en sjanseløs Frode Grodås. Markeringssvikt i forsvaret av Henning Berg og Ronny Johnsen.

31 min. 3-1: Ronny Johnsen på volley etter Bjørnebye frispark.

40 min. 4-1: Corner fra Bjørnebye - ballen havner hos midtstopper Henning Berg som liggende skyter i mål.

65 min. 4-2: Henning Berg taper en tilsynelatende enkel duell mot Mexicos Pelaes. Pelaes gjør ingen feil og scorer sitt andre mål for kvelden.

81 min. 5-2: Vidar Riseth header inn en Bjørnebye-corner ni minutter før slutt og satte punktum for Egil 'Drillo' Olsen siste landskamp i hovedstaden.

SUVEREN</B> Ronny Johnsen omringet av meksikanske spillere sørget for Norges tredje mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer