Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo rystet over de norske feilene

- Misset på ting vi ellers aldri gjør.

«MATCHVINNER»: Erik Huseklepp sikret ett poeng med sin scoring ti minutter før slutt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
«MATCHVINNER»: Erik Huseklepp sikret ett poeng med sin scoring ti minutter før slutt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): Norge - Danmark 1-1

Morten Olsen mente etter uavgjort mot Norge at Egil Drillo Olsens menn kun var farlige på cornere og innkast.

- Det var en kamp som ble spilt på danske premisser, og det var bare på innkast og hjørnespark de skapte noe. Der var vi gode, sa danskenes landslagssjef.

Drillo stusser over Olsens utsagn ettersom han mener danskene hadde god kontroll på dødballene til Norge.

- De (Danmark) skapte ikke all verden de heller. Det var en veldig sjansefattig kamp, og det var vi forberedt på.

- Såvidt jeg vet skapte vi ingenting på hjørnespark og innkast. Goalen kom ikke på den måten, svarte Drillo da han ble konfrontert med danskenes landslagssjefs utsagn.

SLURVETE: Norges trener Egil Olsen mente enkelte spillere virket overtente, og gjorde mange enkle feil på grunn av det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SLURVETE: Norges trener Egil Olsen mente enkelte spillere virket overtente, og gjorde mange enkle feil på grunn av det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Morten Olsen sa også på sin pressekonferanse at det var den dårligste kampen Danmark hadde spilt.

- Jeg håper Morten Olsen så kampen de spilte hjemme mot Island også, da de vant 1-0 på overtid, sier Drillo.

- Det er godt mulig de har et langt større potensial enn de viste i dag, men i den grad Danmark imponerte meg var det defensivt, og ikke offensivt. De skapte ikke så mange sjanser, de heller.
Overtente spillere? De norske spillerne hadde mange balltap, og Drillo mener enkelte spille virket overtente,

- Mulig det handler om overtenning, med såpass mye enkle feil som vi gjorde - det er uvant. Spillerne var overrasket over det selv også, sa Drillo.

- Jeg har en hyptese om at noen var overtente, og det var spillere som gjør feil de ellers ikke gjør. Brede for eksempel, han misset pasninger han ellers aldri gjør.

SKUFFET: Morten Olsen virket å være veldig skuffet etter kampen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKUFFET: Morten Olsen virket å være veldig skuffet etter kampen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Han var likevel veldig fornøyd med det ene poenget.

- Veldig fornøyd med ett poeng slik det utviklet seg. Vi gjør en under pari førsteomgang, og selv om det blir litt bedre i 2. omgang riktignok, var det ingen god kamp.

- Vurderte du å kaste inn folk tidligere enn 15 minutter før slutt?

- Vi vurderte det, men valgte å vente.

- Hva var grunnen til det?

- Det var ingen som var tydelige slitne utpå der. Ofte er det midtbanespillere, særlig sentralt, som blir trøtte. Men sånn var det ikke i dag. Vi gjorde en litt rar vri med å dytte Bjørn Helge ned til backen, men det var først og fremst for å få inn Daniel, sier Drillo til Dagbladet

Tapte sjansestatistikken - Nok en gang greier vi likevel å vippe en kamp til vår fordel poengmessig?

- Hadde marginene til de grader mot oss i forrige kamp, så det går opp og ned. Det er den første kampen vi taper hårfint i sjansestatistikken.

- Ingen av lagdelene spilte opp mot sitt beste. Når vi spiller 4-5-1 er ikke Moa en lagdel, for så vidt. Men midtbanen og bakre firer sleit, og gjorde mye enkle feil med ball.

- Hvordan ser du styrkeforholdet i gruppa nå?

GLAD MANN: Erik Huseklepp var selvfølgelig en glad mann etter nok en god landskamp.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GLAD MANN: Erik Huseklepp var selvfølgelig en glad mann etter nok en god landskamp. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det hadde endra mye hvis vi hadde tapt eller vunnet, nå er det mer status quo. De spiller uavgjort på bortebane og sannsynligvis vil den siste kampen her hjemme mot Kypros ha betydning i en eller annen retning. Enten i at vi kan vinne gruppa, eller at vi må vinne for å nå playoff.

FØR KAMPEN: De norske landslagsgutta på lagbildet før kampen. Foto: Scanpix
FØR KAMPEN: De norske landslagsgutta på lagbildet før kampen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media