Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Drillo-scoring» stoppet Lennons søte hevn: - For en fotballkamp!

1-1 mellom Everton og Tottenham.

SCORET MOT SINE EGNE: Aaron Lennon scoret mot gamleklubben Tottenham. Foto: NTB Scanpix
SCORET MOT SINE EGNE: Aaron Lennon scoret mot gamleklubben Tottenham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Everton - Tottenham 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Etter ti år på White Hart Lane ble Aaron Lennon mer eller mindre utfryst av Tottenham da han ble plassert på reservelaget sammen med urokråka Emmanuel Adebayor.

Etter 267 kamper og 26 mål for Spurs, scoret kantspilleren i dag for Everton mot Tottenham. Scoringen var vakker, men ble aldri matchavgjørende.

For like før pause utlignet Spurs nye stjerneskudd, Dele Alli, med en scoring like effektiv som det Egil «Drillo» Olsen drømmer om.

Sjansene var svært mange, men flere scoringer ble det ikke. Dermed endte det 1-1 mellom Everton og Tottenham.

- For en fotballkamp dette er. For min del kunne vi ha spilt til i morgen, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Lennon og «Drillo» Tottenham åpnet best på Goodison Park og jaktet en tidlig ledelse. Blant annet hadde Harry Kane en lekker avslutning etter ni minutter som gikk på innsiden av stolpen og ut.

Også Dele Alli og Erik Lamela hadde farlige skuddforsøk, men det var likevel i motsatt ende den første scoringen kom.

Av en eller annen uforklarlig grunn er det vanlig å score mot sin tidligere arbeidsgiver. I dag fikk vi enda et eksempel på det da da Aaron Lennon sendte Everton i ledelsen mot klubben han spilte for i hele ti år, fra 2005 til 2015.

Lennon har hele 267 kamper og 26 mål for Tottenham. I dag kom det omsider en scoring mot gamleklubben da Romelu Lukaku la igjen til Lennon, som på vakkert vis banket ballen i krysset.

Rett før pause fikk imidlertid gjestene sin velfortjente utligning gjennom et angrep som virket å være tatt ut fra Egil «Drillo» Olsens særegne lærebok.

Midtstopper Toby Alderweireld slo en presis og meget effektiv langpasning til Alli, som tok ned ballen på brystet og plasserte den i mål. Dermed var lagene like langt.

Sjansesløseri Mens 1. omgangen var et litt forsinket nyttårsfyrverkeri, var 2. omgangen noe mindre feststemt, men samtidig fartsfylt.

For kampen bølget veldig frem og tilbake. Everton startet bra etter pause, men Tottenham stod for de største sjansene.

Etter 52 minutter brystet Alli ballen elegant til Kane, som lobbet like over. I motsatt ende hadde Lukaku en farlig heading som Muhamed Besic holdt på å videreforedle i scoring, men Hugo Lloris slapp med skrekken.

Begge lag var angrepslystne og jaktet matchvinnerscoringen, men ingen lag klarte å få ballen i mål. Nærmest var Lukaku med en rekke sjanser i sluttminuttene.

Men nesten er som kjent ikke godt nok.

UTLIGNET: Dele Alli utlignet etter et supereffektivt Tottenham-angrep. Foto: 
Reuters / Andrew Yates
UTLIGNET: Dele Alli utlignet etter et supereffektivt Tottenham-angrep. Foto: Reuters / Andrew Yates Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media