Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo skal møte Semb denne uka

- Blir deilig å få en avklaring snart.

OSLO  20091008. Nils Johan Semb (tv) og landslagstrener Egil Olsen på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion, der Semb ble presentert som ny toppfotballsjef.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
OSLO 20091008. Nils Johan Semb (tv) og landslagstrener Egil Olsen på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion, der Semb ble presentert som ny toppfotballsjef. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

|||(Dagbladet): Egil Drillo Olsen presenterte i dag landslagstroppen som skal møte Sveits i Genéve 14. november. Han hadde ingen store overraskelser på lur, men tok ut Rosenborgs Vadim Demidov for første gang.

- Han har ikke vært med så lenge jeg har vært trener. Men han er i bra form og har spilt godt over tid, så det var et ganske greit valg å ta ham med, sier Drillo til Dagbladet.no.

Han understreket at ingen av spillerne på U21-landslaget har blitt vurdert, fordi de skal spille en viktig EM-kvalifiseringskamp mot Serbia dagen etter kampen mot Sveits.

- Nesten alle som spiller på U21-landslaget er jo i utgangspunktet aktuelle for A-landslaget. Men de må prestere over tid og vise seg fram. De må dominere der for å ta steget opp til A-landslaget.

Får svar snart
Men privatlandskampen mot Sveits fikk langt mindre oppmerksomhet fra pressen enn spørsmålet om hvem som blir ansatt som ny landslagstrener. Drillo har vært på midlertidig kontrakt siden januar.

Den uavklarte situasjonen i NFF, som blant annet brukte trekvart år på å ansette Nils Johan Semb som toppfotballsjef og som fortsatt ikke har en generalsekretær, har gjort prosessen svært lang.

Drillo har lenge etterlyst en avklaring på sin jobbsituasjon, men sa i dag at han har fått beskjed om at han etter all sannsynlighet får en avklaring før kampen mot Sveits.

- Det skal bli deilig å få en avklaring snart. NFF sa jo tidlig at de ville ha en ny toppfotballsjef på plass før de ansatte landslagstreneren. Men det er kjedelig at det har tatt så veldig lang tid.

Han synes likevel ikke det er plagsomt å ikke vite hva han gjør neste år.

- Hvis jeg ikke får jobben blir jeg skuffet, men verden går ikke under. Jeg kan lese National Geographic, løse
kryssord og kose meg i sofaen, sier 67-åringen.

Ett annet land interessert
Han sier han vet at Semb har hatt en samtale med Jan Jönsson, men ikke noe mer om prosessen.

- Jeg skal snakke med Nils Johan i løpet av uka. Så er det vel et styremøte snart, det er jo de som tar avgjørelsen.

- Tror du Jönsson vil være et bra valg?
- Ja, absolutt.
- Hva med Drillo?
- Det er også et bra valg, gliste ham.

I sin første samtale snakket Semb og Drillo både om selve prosessen og en del fotballfaglig. Drillo tror neste samtale blir mer rettet mot å få avklart jobben.

Ryktene om at et annet landslag er interessert i hans kvaliteter stemmer også, men Drillo er sparsom med detaljene.

- Det stemmer at det er ett annet land som har meldt sin interesse, men dere får ikke vite noe mer, humret Drillo.

Fra hjemmebane er visst signalene klare.

- Kjerringa vil at jeg skal fortsette å trene Norge, sier han.

Tror på Fredrikstad
Drillo har latt seg imponere av Rosenborg i år, men mener som mange andre at de andre lagene har svingt altfor mye i prestasjonene. Nå ser han fram til kvalifiseringskampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg, to klubber han har et nært forhold til etter å ha trent og spilt for dem.

- Fredrikstad bør jo vinne, de slår nok Sarpsborg i fire av fem kamper, men dette kan jo være den femte. Det blir veldig spennende. Jeg skulle gjerne sett kampen, men må dele ut noen pris på den derre fotballgallaen (Gullballen på NRK), sa en misfornøyd Drillo.

Han er ikke så overrasket over at Fredrikstad har gjort det dårlig i år.

- Det er et kjent fenomen at lag som gjør det uventet bra, ofte får trøbbel året etter. Særlig hvis de ikke er forberedt på en nedtur, sier Drillo.
 
Dropper ferien
Steffen Iversen ble ikke tatt ut i troppen, men Drillo avviser at det skyldes at han droppet landskampen mot Island i september.

- Nei, jeg er ikke sånn som straffer spillere på den måten. Steffen har prestert greit og er ikke langt unna laget, men Huseklepp og Carew er sterke konkurrenter og også Bråten, som er veldig anvendelig.

Likevel innrømmer Drillo at to av spillernes iver gleder ham.

- Simen Brenne og Henning Hauger hadde begge planlagt lang ferie med damene sine og kjøpt billetter til Australia og Thailand. Men de dropper ferien fordi de nå får bli med på landslaget. Det er veldig ålreit å høre, sier Drillo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media