INN OG UT: Egil Drillo Olsen starter bare med tre av dem som spilte fra start mot Kypros på fredag. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
INN OG UT: Egil Drillo Olsen starter bare med tre av dem som spilte fra start mot Kypros på fredag. Foto: Erlend Aas/SCANPIXVis mer

Drillo skifter ut åtte spillere

Markus Henriksen debuterer i morgen.

|||ZAGREB/OSLO (Dagbladet): Egil Drillo Olsen har tatt Norge til gamle høyder og med seier mot Kroatia i morgen kveld kan landslagsgutta hoppe opp blant topp ti på FIFA-rankingen.

Det er derimot ikke det viktigste for Drillo.

For ham er kampen særdeles viktig trening, selv om det er lenge til neste tellende landskamp - hjemmekvaliken mot Danmark i mars. Derfor benytter han muligheten til å gjøre store endringer på laget.

Store endringer - Det er åtte nye spillere fra start, men jeg har understreket overfor spillerne at dette ikke er noen mistillit. Men jeg har en liten mistanke om at de som ikke har spilt så mye, er nesten like gode. Det er i hvert fall lite som skiller mellom dem og de som har startet oftest, sier Drillo.

I morgen sender han følgende elleve på banen fra start:

Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Morten Gamst Pedersen - Moa.

18-åringen Markus Henriksen er årets komet i Tippeligaen og han får nå sin debut på landslaget.

- Har vært konservativ Det har lenge vært klart at Jon Knudsen ikke kom til å spille kampen og Drillo gjør to endringer i forsvaret også. Espen Ruud får sjansen for sjuende gang mot kroatene og Vadim Demidov spiller landskamp nummer seks.

- Jeg har vært konservativ i laguttaket veldig lenge, så det er greit å få testet noen nye, forklarer Drillo.

I midtbaneleddet er det bare Morten Gamst Pedersen som er igjen fra triumfen på Kypros.

DEBUTANT: Markus Henriksen får sjansen mot Kroatia. Også Petter Vaagan Moen spiller fra start. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
DEBUTANT: Markus Henriksen får sjansen mot Kroatia. Også Petter Vaagan Moen spiller fra start. Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer

Og bortsett fra Daniel Braaten er erstatterne ferske. Markus Henriksen (0 landskamper), Ruben Yttergård Jenssen (3), Petter Vaagan Moen (6) får alle etterlengtede minutter med flagget på brystet.

- Jeg håper en eller to av dem vi henter inn vil få et skikkelig gjennombrudd, sier Drillo.

Vil ha guts På topp erstattes ikke uventet John Carew av Tyskland-proff Mohammed Abellaoue.

- Vi kunne fått en utfordring med å lade opp med samme guts til en privatkamp rett etter en kvalikkamp. Det er ikke lett, selv om jeg tror de fleste ville klart det veldig greit, sier landslagssjefen.

Norge har full pott etter tre kamper, men har kvalikfri tirsdag kveld. Nye Drillos benytter muligheten til å spille treningskamp mot kroatene, som også hadde spillefri.

Portugal, som slo Danmark på fredag, spiller borte mot Island. Danskene møter Kypros hjemme i Parken. Uansett utfall i disse kampene vil Norge overvintre på topp som eneste ubeseirede lag.