TØFF JOBB: Mohammed Abdellaoue i kamp med Ukrainas keeper Andriy Dykan. Moa fikk en tøff jobb alene på topp for Norge, men klarte seg bra.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TØFF JOBB: Mohammed Abdellaoue i kamp med Ukrainas keeper Andriy Dykan. Moa fikk en tøff jobb alene på topp for Norge, men klarte seg bra. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Drillo skjønner at spissene helst vil ha makker

- Kommer til færre sjanser enn i Tippeligaen, sier Moa.

||| (Dagbladet): Norge - Ukraina 0-1.

I John Carews skadefravær fikk Mohammed Abdellaoue den store oppgaven med å fylle skoene til en av Europas sterkeste ensomme spisser, på topp mot Ukraina i går kveld.

I ett glimt fikk Moa vist hva han kan levere når han får sjansen.

Vålerenga-spissen vendte bort en ukrainsk stopper med en lekker tunnel, og var bare et litt for godt treff unna å sende Norge i ledelsen før pause.

- Jeg får ballen og kommer meg løs. Skuddet er også bra, jeg treffer egentlig perfekt, men den går dessverre rett på keeper. Det er synd jeg ikke får den et hakk til en av sidene, sier Moa til Dagbladet.

De fleste vil ha makker
Utover den store muligheten han skaffet seg selv, ble det mye jobbing med ryggen mot mål for Moa, og i hard kamp med Ukrainas to store stoppere.

Landslagssjef Egil Olsen startet kampen mot Ukraina med 4-5-1, men antyder at det fort kan bli aktuelt å bruke to spisser på Ullevaal, mot lag som tillater det.

- Moa gjør en bra jobb, selv om han ikke kommer til så mange store målsjanser. Han er en annen type spiss enn det John er, men det er greit å få prøvd ut dette også. Samtidig vil nok de fleste spisser foretrekke å spille i 4-4-2, både Huseklepp, Moldskred og også Moa, sier Drillo.

Abdellaoue innrømmer at det er en omstilling å innta denne rollen på landslaget, selv om han ofte bekler angrepsposisjonen alene for Vålerenga i Tippeligaen.

- Jeg møter store og gode motstandere, som i dag, og kommer til færre sjanser på dette nivået enn i Tippeligaen. Det blir en tilvenning, men jeg tenker ikke på Vålerenga når jeg er med Norge, da handler det bare om å løse den oppgaven så godt som mulig, sier Moa til Dagbladet.

- Jeg fikk en tøff jobb med stopperne i dag, men jeg syns vi viser at vi er fullt i stand til å vinne over Ukraina. Det er surt at vi ikke klarer det, sier han.

Noe av det beste under Drillo
Landslagssjef Egil Olsen nektet å være spesielt skuffet over at den imponerende hjemmerekka røyk i går kveld. Han mener Norge imponerte på Ullevaal.

- Det er veldig sjeldent jeg sitter og er fornøyd etter et tap. Heldigvis var dette en privatkamp, for egentlig var det noe av det bedre vi har gjort under min tid, og spesielt i første omgang. Vi var potte tette bakover, og skapte mye framover, sier Drillo.

- Den største skuffelsen er at vi detter en del i andre omgang, at det blir mye jevnere og at vi ikke klarer å opprettholde det samme presset.

- Hva kommer det av tror du?

- Det er litt vanskelig å forklare. Om det ligger i fysikksida av det, det må vi se på. Men det skjedde noe av det samme mot Montenegro, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Ikke bekymret for sløsing
Etter nettopp Montenegro-kampen etterlyste Drillo bedre struktur defensivt på den norske midtbanen. Mot Ukraina fikk han svar han ønsket seg.

- Struktur var en av de tingene vi skulle jobbe med, og den var god i første omgang. Vi føler oss ganske trygge på det. Offensivt viser vi fin tempoforandring når vi vinner ballen, og kommer på en del gode kontringer, sier han.

At det ble en kamp for sjansesløsing setter Drillo litt i parentes.

- Jeg hadde vært mer bekymret om vi ikke hadde skapt de sjansene. Vi kommer enda bedre ut enn mot Montenegro, og ligger på et tosifret antall i begge kampene. Vi skaper så mange som vi har som målsetning, men uten å score, sier han.

- Plutselig scorer du fem mål på sjanseantall som dette. Og så store sjanser som vi hadde denne gangen - noen av dem gjør vi bra prestasjoner på, men keeperen deres var god også. Jeg er ikke så veldig bekymret for at vi ikke scorer mål, det er jeg ikke. Vi viser at vi på vårt beste nivå kan hamle opp med motstandere som ligger like under toppsjiktet, sier Drillo.