Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo slått ut av svimmelhet

Kan miste Sveits-kampen.

SYK: Egil Drillo Olsen må holde senga i Sveits framfor å lede laget i trening. Drillo lider av krystallsyken.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SYK: Egil Drillo Olsen må holde senga i Sveits framfor å lede laget i trening. Drillo lider av krystallsyken. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| GENÈVE/OSLO (Dagbladet): Landslagssjef Egil Olsen er sykmeldt, og borte fra dagens trening i Sveits på grunn av et illebefinnende.

Drillo lider av Krystallsyken, eller «Benign paroksysmal posisjonsvertigo» (BPPV), som kan gi korte, kraftige anfall av svimmelhet.

- Han våknet på morgenen og følte kvalme, ubehag og svimmelhet. Han hadde et anfall av dette for to år siden også. Dette gjør at han må holde senga i dag. Vi jobber for at han skal rekke kampen i morgen, men jeg kan ikke bekrefte det ennå, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Skal klare å holde fokus
Krystallsyken beskrives som en ufarlig, men plagsom sykdom, og det er vanlig å få nye anfall om man har hatt den tidligere.

- Den er ikke veldig vanlig, men den forekommer, sier Thor Einar Andersen.

Drillo ligger nå i ro i senga, mens spillerne fortsetter forberedelsene.

- Så lenge de sier det er under kontroll, så får vi tro på legen og tro at alt er i orden, sier John Carew.

- Når det ikke er noe alvorlig, men noe han har hatt før og blir bra av, så skal vi klare å holde fokus på kamp. Hadde det vært noe skummelt ville det vært annerledes, sier Carew.

Uproblematisk
Landslagskaptein Brede Hangeland regner med at Ola By Rise har få problemer med å styre dagens trening.

- Vi fikk vite av legen at han (Drillo) ikke er helt i slag. Det er nokså uproblematisk for oss, jeg håper han er klar til kamp. Det viktigste er at vi er elleve mann på banen, sier kaptein Brede Hangeland.

BPPV er en av de vanligste årsakene til svimmelhet. Man regner med at 2-3 prosent opplever BPPV i løpet av livet. Sykdommen er vanligst hos eldre, men kan oppstå i alle aldre.

Dagbladet er på landslagstrening i Sveits, og kommer tilbake med mer stoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media