HAR IMPONERT: Even Hovland har imponert på sine første to landslagstreninger. Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR IMPONERT: Even Hovland har imponert på sine første to landslagstreninger. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Drillo spår stor framtid for Hovland

- Har ingen åpenbare svakheter.

LIVESTUDIO: Følg Danmark - Kypros og Portugal - Island direkte fra klokka 20.30 i kveld.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Sogndal-stopper Even Hovland er på sin første landslagssamling for det norske A-landslaget, og 22-åringen har imponert landslagssjef Egil Drillo Olsen på de to treningene han har vært med på.

- Han ser veldig bra ut. Han har ingen åpenbare svakheter og er god både defensivt og offensivt. I tillegg har han et voldsomt tilslag på ballen. Alt annet enn at han blir en viktig brikke på landslaget i framtida, vil være en overraskelse, sier Drillo til NTB.

Kjetil Wæhler spår også en stor fremtid for Hovland.

- Han har nok en stor framtid foran seg. Han har høyden og forutsetningene med seg for å bli en meget god midtstopper. Han er også jordnær, sier stopperveteran Wæhler til NTB.

Tror ikke på spilletid Hovland føler han har tatt nivået godt, men merker at det er et steg opp.

- Det går litt fortere enn jeg er vant til, men en må bare prøve å gjøre seg vant med det fortest mulig og gjøre så godt en kan, sier han til Dagbladet.

IMPONERT: Kjetil Wæhler er imponert over Sogndal-stopper Even Hovland . Foto: Erlend Aas / Scanpix
IMPONERT: Kjetil Wæhler er imponert over Sogndal-stopper Even Hovland . Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

I Norges midtforsvar tirsdag starter Wæhler med Vadim Demidov. Hovland sier at hvis han kommer innpå han gripe sjansen med begge hender.

- Jeg er her først og fremst for å lære, og få erfaring. Er jeg heldig får jeg et par minutter på tirsdag, men det er ikke noe jeg tenker på. Hvis jeg får de minuttene er jeg veldig fornøyd med det, sier han.

Drømmer om utlandet Hovland har tidligere vært på flere treningsopphold hos Manchester United, og Molde har ikke lagt skjul på at de ønsker seg midtstopperen til Rosenes by.

- Vi får se hva som skjer. Sogndal har sagt at jeg blir solgt etter sesongen. Å komme seg utenlands er drømmen, men som sagt; Vi får se hva som skjer, smiler 22-åringen.