Drillo sparket ut journalist fra seminar

BEITOSTØLEN (NTB): Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen nektet i dag å holde et foredrag på Beitostølen dersom NTBs journalist var tilhører i salen. Årsaken er hans dårlige forhold til journalister.

Egil Olsen var en av foredragsholderne på det åpne seminaret «Kropp, miljø og læring», som arrangeres av Norges idrettshøgskole i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter. NTB var invitert til seminaret som foregår på Beito Høyfjellshotell. Olsen holdt sitt foredrag i formiddag, med pressen på gangen.

Skepsis

Olsen begrunnet avvisningen med sin skepsis til tabloidpressen, og fryktet at tabloidavisene i Akersgaten kom til å forvrenge NTB-artikkelen.

  Førstekonsulent Trond Augestad ved idrettshøgskolen, som er praktisk ansvarlig for arrangementet, beklager det inntrufne sterkt.

  - Det hele er min skyld. Det skyldes en gedigen kommunikasjonssvikt mellom meg og de faglige ansvarlige for seminaret, sier han, og forklarer at han i samtaler med Olsen hadde gitt uttrykk for at han kunne «snakke fritt». Ingen skulle referere. Den faglig ansvarlige programkomiteen hadde imidlertid invitert NTBs journalist til å dekke seminaret, noe NTB takket ja til.

Fri tone

Augestad har også tidligere hørt det foredraget Drillo holdt på Beitostølen, og begrunner fotballtrenerens avvisning med en frykt for at den frie, fleipete tonen overfor sosionomer og psykologer i foredraget kunne bli misforstått og forvrengt i pressen. Augestad mener forøvrig fotballtrenerens frykt for å bli misforstått er ubegrunnet.

  - Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd. Dette burde Egil og jeg ordnet på kammerset sier han.

  Det deltar rundt 230 pedagoger, helsepersonell og universitetsansatte på seminaret.

IKKE SITÉR MEG!: Drillo fryktet at pressen ville bringe videre hans friske uttalelser om helsepersonell og sosionomer.