Drillo-spill fullt av feil

Brettspillet «Fotballfeber» er ment som et kunnskapsspill for fotballinteresserte - men kunnskapene trenger ikke være mer enn middels for å avsløre haugevis med faktafeil og irriterende skrivefeil.

Les alle feilene her.

Dagbladet har gått igjennom fotballspørsmålene i «Fotballfeber» og fant så mange feil i fasiten at det virkelig er til å bli dårlig av. Kortbunken med store eller små feil er nesten like høy som bunken uten feil.

En del av flausene er attpåtil så grove at det ikke dreier seg om uskyldige skrivefeil.

Fronter Drillo

I tillegg til fotballspørsmålene har brettspillet kunnskapsspørsmål innen geografi. Mannen som har tegnet og produsert spillet - Eirik Johansen (35) - fikk med seg Egil «Drillo» Olsen på laget og hadde store forventninger da spillet havnet i hyllene hos en rekke utsalgssteder 8. oktober.

Ved lanseringen sa Drillo:

«Jeg tror jeg endelig har begitt meg inn på et utenomsportslig prosjekt som vil gi suksess.»

Da Dagbladet konfronterte den tidligere landslagssjefen med lista over feil, var han ikke like rosende i sin omtale av «Fotballfeber» lenger.

- Skuffet

- Dette skal jeg med bekymret mine ta opp med Eirik Johansen, for dette må rettes opp umiddelbart. Når man lager noen tusen spørsmål, kan det lure seg inn en feil, men dette hørtes skuffende mye ut. Jeg er overrasket og skuffet, sier Egil Olsen til Dagbladet.

<B>BEKLAGER FEILENE: </B>- Jeg har ikke lest korrektur på spørsmålene, men det er tydelig at spillet burde vært gjennom en strengere kvalitetssikring. Jeg liker at ting skal være riktig, så vi får bare legge oss på ryggen og beklage, sier Drillo.