Drillo starter i 4-5-1 mot Portugal

- Men vi har spillere på benken som kan gjøre ting annerledes.

ÉN SPISS: Drillo bekrefter at Norge kommer til å spille med én midtspiss fra start mot Portugal, men åpner for endringer underveis. Hvem spissen blir, vil han ikke si noe om. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
ÉN SPISS: Drillo bekrefter at Norge kommer til å spille med én midtspiss fra start mot Portugal, men åpner for endringer underveis. Hvem spissen blir, vil han ikke si noe om. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

|||
Norge kommer til å møte Portugal i 4-5-1-formasjon, men hvem som skal spille vil ikke Drillo ut med før tirsdag.

- Laguttaket er ikke spikret ennå. Vi skal ha en treningsøkt i morgen med litt formasjoner. Jeg tar ut laget etter den treningen, men jeg offentliggjør det først tirsdag, sa Drillo i dag.

Treningen på Bislett var helt fri for spillsekvenser og røpet intet om hvilke planer landslagssjefen har for laguttaket. Han bekreftet overfor NTB at det blir 4-5-1 fra start.

- Men vi kommer til å ha spillere på benken som kan gjøre ting annerledes, og som kan endre kampbildet om det behøves.

Mange lurer på hvem som får spissplassen, men Drillo vil ikke ut med om det tidligere soleklare førstevalget John Carew risikerer å miste plassen. Moa har startet som spiss i de tre siste kampene, og ble matchvinner mot Island. Erik Huseklepp avgjorde med to mål fra spissplass mot Frankrike, og Steffen Iversen er også i god form.

Drillo har ennå ikke sett Island-kampen om igjen.

- Faktisk ikke. Ola (By Rise) har digitalisert den, og jeg har sett gjennom sjanser og halvsjanser. Vi vant 6-4 i sjanser, og våre sjanser var større enn deres, så vi vant fortjent, sa han.

Portugal er kartlagt meget grundig, men laget framsto ganske annerledes i 4-4-kampen mot Kypros enn for eksempel i VM.

- De spilte helt opplagt dristigere enn i VM, da de var veldig opptatt av balanse. Portugal var klart best mot Kypros. Særlig i annen omgang var det bombardement, og det var underlig at det ikke ble 5-3 før Kypros utlignet, sa Drillo.

Han er særlig oppmerksom på spissen Hugo Almeida og på høyrekanten Ricardo Quaresma.

- Jeg tror de vil prioritere balanse i større grad når de møter oss. Jeg har ikke tro på 4-4 tirsdag, nei.

(NTB)