Drillo stemte på Baxter og Kranjcar

Som den eneste av verdens landslagstrenere. Men FIFA registrerte aldri stemmene.

EN ORIGINAL: Drillo hadde riktignok José Mourinho på førsteplass, men var alene om å stemme på Montenegros Kranjcar og Finlands Stuart Baxter som nummer to og tre. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
EN ORIGINAL: Drillo hadde riktignok José Mourinho på førsteplass, men var alene om å stemme på Montenegros Kranjcar og Finlands Stuart Baxter som nummer to og tre. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen måtte nærmest motvillig avgi sine stemmer i FIFAs kåring av verdens beste spiller og trener i 2010.

Det viser seg i dag at han uansett gjorde det til ingen nytte, ettersom FIFA i ettermiddag bekrefter at stemmene fra den norske landslagssjefen og landslagskaptein Brede Hangeland aldri kom fram.

- Etter å ha sjekket internt kan vi bekrefte at vi ikke fikk stemmeskjemaene fra Norges hovedtrener og kaptein. Vi vil imidlertid ta kontakt med Norges Fotballforbund for å sjekke hvorfor stemmene ikke kom fram, skriver FIFA i en mail til Dagbladet.

Går egne veier
Drillo selv kunne neppe brydd seg mindre om akkurat det. Men to menn som ble snytt for stemmer var Montenegros landslagssjef Zlatko Kranjcar og Finlands landslagssjef Stuart Baxter - som Drillo hadde plassert på henholdsvis andre- og tredjeplass i trenerkåringen.

Ingen andre av de 136 landslagstrenerne som stemte hadde noen av disse navnene på lista si. Men Drillo liker som kjent å gå sine egne veier, som da han på 90-tallet inkluderte Hege Riise på topp 3-lista si over verdens beste fotballspillere.

Også det var han - for ordens skyld - alene om.

Drillo var derimot på linje med flertallet i sitt valg av verdens beste trener i 2010. Øverst tronet nemlig José Mourinho, som også vant FIFA-kåringen foran Vicente Del Bosque.

DRILLO-VALG: Landslagssjef for Finland, Stuart Baxter. Foto: REUTERS/LEHTIKUVA/Martti Kainulainen
DRILLO-VALG: Landslagssjef for Finland, Stuart Baxter. Foto: REUTERS/LEHTIKUVA/Martti Kainulainen Vis mer

På spillersiden hadde den norske landslagssjefen satt opp følgende topp tre: Lionel Messi (1), Didier Drogba (2) og Asamoah Gyan (3).

I dagens Aftenposten sa Drillo at han hadde glemt hvem han stemte på.

- Nei, det aner jeg ikke. Vi er nødt til å stemme, men jeg er ikke glad i den kåringen. Faktisk kan jeg ikke komme på noe som er mer uinteressant.

Hangeland gikk for Messi
Landslagskaptein Brede Hangeland var hakket mer tradisjonell i sin stemmegivning. Fulham-stopperen hadde også Messi på førsteplass, mens Cristiano Ronaldo og Andres Iniesta la beslag på de neste to plassene.

Av trenere hadde Hangeland plassert Mourinho øverst, fulgt av Pep Guardiola og Joachim Löw.

Men ingen av stemmene ble altså tatt med i betraktningen, ettersom de av ukjente årsaker ikke ble registert i FIFA-systemet. Besynderlig nok kom derimot stemmene fra kvinnelandslagstrener Eli Landsem og kaptein Ingvild Stensland fram dit de skulle.

Disse ble sendt av administrativ ansvarlig for jentene, Bente Brattbakk. Guttorm Dilling hadde den samme jobben for gutta.

DRILLO-VALG: Montenegros Zlatko Kranjcar. Foto:  REUTERS/Stevo Vasiljevic
DRILLO-VALG: Montenegros Zlatko Kranjcar. Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic Vis mer

- Guttorm har fylt ut skjemaene og sendt på samme måte som jentene gjorde. Jeg antar at det har skjedd en glipp i FIFA, sier informasjonssjef Svein Graff til Dagbladet.

- Kan det være at guttas stemmer ble sendt feil eller for seint?

- Det står veldig klart hvem som er mottaker, Guttorm er veldig nøyaktig på sånt. Det er ikke grunnlag for å klandre ham. Vi ser uansett ikke dette som verdens største sak. Om vi ikke har gjort det riktig må nesten FIFA finne ut hvorfor. Vi har faktisk sendt stemmene, understreker Graff.

MESSI OG MOURINHO: Brede Hangeland hadde Messi og Mourinho på topp på spiller- og trenerlista. Foto: (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
MESSI OG MOURINHO: Brede Hangeland hadde Messi og Mourinho på topp på spiller- og trenerlista. Foto: (AP Photo/Lefteris Pitarakis) Vis mer