Drillo stemte på Baxter og Kranjcar

Som den eneste av verdens landslagstrenere. Men FIFA registrerte aldri stemmene.

EN ORIGINAL: Drillo hadde riktignok José Mourinho på førsteplass, men var alene om å stemme på Montenegros Kranjcar og Finlands Stuart Baxter som nummer to og tre. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
EN ORIGINAL: Drillo hadde riktignok José Mourinho på førsteplass, men var alene om å stemme på Montenegros Kranjcar og Finlands Stuart Baxter som nummer to og tre. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen måtte nærmest motvillig avgi sine stemmer i FIFAs kåring av verdens beste spiller og trener i 2010.

Det viser seg i dag at han uansett gjorde det til ingen nytte, ettersom FIFA i ettermiddag bekrefter at stemmene fra den norske landslagssjefen og landslagskaptein Brede Hangeland aldri kom fram.

- Etter å ha sjekket internt kan vi bekrefte at vi ikke fikk stemmeskjemaene fra Norges hovedtrener og kaptein. Vi vil imidlertid ta kontakt med Norges Fotballforbund for å sjekke hvorfor stemmene ikke kom fram, skriver FIFA i en mail til Dagbladet.

Går egne veier Drillo selv kunne neppe brydd seg mindre om akkurat det. Men to menn som ble snytt for stemmer var Montenegros landslagssjef Zlatko Kranjcar og Finlands landslagssjef Stuart Baxter - som Drillo hadde plassert på henholdsvis andre- og tredjeplass i trenerkåringen.

Ingen andre av de 136 landslagstrenerne som stemte hadde noen av disse navnene på lista si. Men Drillo liker som kjent å gå sine egne veier, som da han på 90-tallet inkluderte Hege Riise på topp 3-lista si over verdens beste fotballspillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer