Drillo sto foran spillerne og la saken død på 10 sekunder

Riise og Hangeland om den spesielle starten på spillermøtet i dag.

BARE OM FOTBALL, TAKK: Mens Drillo brukte 10 sekunder på å informere spillergruppa om sin ukjente sønn i Danmark, som for øvrig er blant landets bedre futsalspillere, fikk pressen klar beskjed om alle spørsmål skulle handle om fotball. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
BARE OM FOTBALL, TAKK: Mens Drillo brukte 10 sekunder på å informere spillergruppa om sin ukjente sønn i Danmark, som for øvrig er blant landets bedre futsalspillere, fikk pressen klar beskjed om alle spørsmål skulle handle om fotball. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tirsdag fikk Drillo vite at danske BT jobbet med en sak om 26 år gamle Rasmus Petersen - den ukjente sønnen i Danmark bare den nærmeste familien har visst om.

Dermed hadde landslagssjefen god tid på å forberede seg på mediesirkuset som oppsto etter at nyheten sprakk i dag.

Og Drillo har på ingen måte virket preget, snarere tvert imot. Så seint som torsdag fleipet han og lo da dansk presse grillet ham om en annen sønn, Morten Olsen, som tilfeldigvis har samme navn som den danske landslagssjefen.

- Det var fint skrevet
I dag var ikke Drillo like snakkesalig om de familiære tingene, og ga pressen klar beskjed om at han bare kom til å svare på fotballrelaterte spørsmål.

Da han informerte spillergruppa om BT-avsløringen fredag morgen fattet han seg også i korthet.

- Det var bare en kjapp orientering, ikke mer enn det. Det var ferdig på 10 sekunder, sier pressesjef Jon Mørland til Dagbladet.

Timingen på nyheten - en dag før landskampen på Ullevaal -tror han ikke var tilfeldig.

- Det var det nok ikke. Men jeg synes det var en fin sak som sto i danske BT i dag. Det var fint skrevet. Timingen er kommersiell, og jeg tipper BT ikke våget å sitte lenge på en sånn sak, sier han.

John Arne Riise sier spillerne ble overrasket, men glade, da Drillo åpnet spillermøtet med å informere kjapt om den ukjente sønnen

- TIMINGEN IKKE TILFELDIG: John Arne Riise er ikke i tvil om at danskene bevisst ventet med å slippe nyheten til dagen før landskampen. 
 Foto: Lise Åserud / Scanpix
- TIMINGEN IKKE TILFELDIG: John Arne Riise er ikke i tvil om at danskene bevisst ventet med å slippe nyheten til dagen før landskampen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Han sa det som det var, og vi syntes det var koselig. Alle blir jo overrasket når man ikke vet om ting, men det var en koselig greie. Han la det fram på sin helt avslappede og rolige måte. Så var det rett over på samlingen dreier seg om - fotball.

- Hva tenker du om at Drillo har greid å holde dette hemmelig i 25 år?

- Det er en intern familieting. Jeg synes det imponerende at han har holdt på hemmeligheten så lenge, men han var åpen og ærlig med oss i dag og sa det som var. Vi støtter ham selvfølgelig, og synes det er fint at han har en sønn i Danmark, sier Riise.

- Du fleiper ikke med sjefen
Jahn Ivar «Mini» Jacobsen sa til VG Nett tidligere i dag at han ville gitt Drillo noen fleipende kommentarer om en slik nyhet hadde kommet mens han var på landslaget. Noe slikt vil ikke John Arne Riise driste seg til.

- Du fleiper ikke med sjefen, da er det benken neste. Dessuten er det ikke noe å fleipe om. Det er en familieting, og det står respekt av at han har holdt det skjult. Drillo er den samme personen uansett, han. Det er ikke mye opp og ned med ham. Han er veldig morsom og kommer med gode kommentarer. Han fortalte kort om det, og så var det ferdig.

- Du tror ikke det gjør noe med hans forberedelser?

- Det blir bare spekulasjoner. Drillo virker fullt fokusert på kampen. Og det er absolutt ingen betydning for min del - jeg kunne ikke brydd meg mindre, sier Riise til Dagbladet.

I likhet med Mørland tror han ikke timingen fra den danske avisa er tilfeldig.

- Nei, nei.

RASK OG TEKNISK: Rasmus Petersen (26) minner angivelig mye om sin far som fotballspiller.
RASK OG TEKNISK: Rasmus Petersen (26) minner angivelig mye om sin far som fotballspiller. Vis mer

- Sleipt av danskene?

- De har holdt på sånn hele uka, vi har hatt fokus på våre ting. Jeg håper vi er maksimalt forberedt og har gjort ting riktig, så får de styre sitt spill, sier Riise.

- Drillo er gammel og rutinert
Landslagskaptein Brede Hangeland forsikrer at nyheten har null betydning for kampen i morgen.

- Det påvirker ikke overhodet, vi lar oss ikke affisere av sånt. Det er en sak for Drillo, og han forklarte det på en helt grei måte.

- Drillo virker heller ikke påvirket av dette?

- Nei, det så ikke sånn ut. Han er en gammel og rutinert herremann, så han tåler vel det, sier Hangeland til Dagbladet.