FÅR STØTTE: Egil Drillo Olsen støtter Arbeidsmandsforbundet og mener Qatar-VM bør boikottes. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
FÅR STØTTE: Egil Drillo Olsen støtter Arbeidsmandsforbundet og mener Qatar-VM bør boikottes. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Drillo støtter boikott av fotball-VM i Qatar

- For meg er det veldig lett å være enig.

(Dagbladet): Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) mener arbeidsforholdene for arbeiderne som jobber på fotballanleggene i Qatar er så dårlige, at Norge må boikotte fotball-VM i landet i 2022.

Det synet deler tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

- For meg er det veldig lett å være enig med Arbeidsmandsforbundet i at VM må boikottes, sier Egil Drillo Olsen til frifagvegelse.no.

Drillo tror det blir vanskelig med en boikott dersom det bare er noen få land som ønsker det.

- Jeg er dessverre redd for at en boikott blir vanskelig, så fremt man ikke får med seg flere land på den, sier han.

Avsløringer om umenneskelige arbeidsforhold og slavearbeid blant arbeiderne i Qatar har skapt sterke reaksjoner blant medlemmene i Norsk Arbeidsmandsforbund.

- Det er anslått at 4.000 mennesker vil dø i arbeidsulykker før fotball-VM er over. Arbeiderne får passene sine konfiskert, så de ikke kan reise. Hadde dette vært i Europa, er jeg overbevist om at man ville boikottet mesterskapet, har forbundsleder i NAF, Erna Hagensen tidligere uttalt.

Hun savner et sterkere engasjement fra fagbevegelsen og fotballen.

- Vi kan ikke bare lukke øya og tru at ting går over. Annenhver dag dør det en arbeider der nede. Alt på grunn av at vi skal ut på en bane og leke med en ball. Det er jo helt hinsides, sier Hagensen til frifagbevegelse.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.