Drillo syns det er fornuftig å slippe Ødegaard til U21

- Ville vært rart om han var god nok allerede.

- FORNUFTIG: Drillo tror Norge kan ta poeng mot Italia på Ullevaal, og mener det er fornuftig av Per-Mathias Høgmo å droppe unggutten Martin Ødegaard til a-landskampen.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
- FORNUFTIG: Drillo tror Norge kan ta poeng mot Italia på Ullevaal, og mener det er fornuftig av Per-Mathias Høgmo å droppe unggutten Martin Ødegaard til a-landskampen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

BISLETT (Dagbladet): Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen ble i dag hedret sammen med Kjetil Rekdal på toppen av kåringen «Norges 100 største sportsøyeblikk» da boka om dem ble lansert i dag.

De to sto også bak et av de andre mer minneverdige fotballøyeblikkene i Norge, da nevnte rekdal banket ballen i krysset på Wembley og utliknet til 1-1 mot England i VM-kvaliken i oktober 1992.

I norsk fotballfolklore er seire og gode prestasjoner mot England garantert en plass i de mest prominente kaptilene. Derfor er det også knyttet stor spenning til hva Per-Mathias Høgmos «nye» norske landslag kan få til mot Roy Hodgsons menn i London onsdag.

Kan ta poeng mot Italia
Drillo er mindre interessert i den kampen enn den påfølgende EM-kvalikkampen mot Italia på Ullevaal 9. september.

- Nå begynner det jo en kvalik da, så da er det ikke så viktig hva de gjør mot England. Det viktige er hva de gjør mot Italia, sier Drillo til Dagbladet, og fastslår at Høgmos menn faktisk har en reell sjanse til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2016, til tross for at forventningene i forkant av kvaliken ikke er de aller største.

- Nei, men nå skal til og med tredjelaget med, da. Vi hadde jo vært kvalifisert til omtrent alt som er vi i det siste om det hadde vært som nå. Vi har veldig ofte ligget akkurat rundt to og tre. Det er klart både Kroatia og Italia skal normalt være sterkere enn Norge, men det er sjelden ting er helt normalt i fotball, så det går an å gjøre noe med. Italia på Ullevaal, for all del, der går det an å ta poeng, sier Drillo, som vet det bedre enn noen annen.

I rekken av legendariske øyeblikk Drillo sto ved roret ved, er også 2-1-seieren mot nettopp Italia på Ullevaal i 1991 veldig langt framme. Den gangen ble Lars Bohinen jokeren da han dro av datidas store forsvarslegende, Franco Baresi, og banket inn 2-0-målet.

Støtter Høgmo
Nå snakker mange derimot om mannen, eller gutten, som ikke er med når Italia gjester hovedstaden. Per-Mathias Høgmos vraking av 15 år gamle Martin Ødegaard har skapt debatt i fotball-Norge, der halvparten mener det er fornuftig å la unggutten slippe, mens resten mener han bør få sjansen etter den gode landslagsdebuten mot Emiratene forrige uke.

Drillo sjøl kan ikke svare på hva han selv ville gjort i Høgmos situasjon.

- Det kan jeg ikke svare på, jeg har nesten ikke sett ham. Men han har jo en så ung alder at det ville være rart om han skulle være god nok allerede, men for all del, sier han.

- Høres det fornuftig ut at arenaen hans framover er U21?

- Jeg syns det høres veldig fornuftig ut.