- Drillo-systemet holder ikke

PARIS (Dagbladet): Ifølge franske kommentatorer er det noe galt ved Egil Olsens system. Det holder ikke lenger. Det må gjøres noe med.

- Hvor ble det av det laget som vant over Brasil for et år siden? spurte kommentatorene på TV-stasjonen FR 3 en stund ut i annen omgang mot Skottland i går.

Da hadde de nettopp rost Egil Olsen for å ha «utvidet» systemet etter pausen, slik at Håvard Flo klarte å score. Men så falt det tilbake i den gamle tralten igjen, og det var galt.

- Begrenset

- Systemet som har fungert i kvalifiseringskampene, fungerer ikke lenger. Det er for begrenset. Norge klarer ikke å holde rytmen i kampen. Det er for mye «flou» (uskarpt) på banen, sa kommentatorene med en fransk finte av navnet Flo.
Fransk fjernsyn synes det «fløt» på den norske siden av banen, og at skottene visste å utnytte det.

Outsider?

- Det norske laget ble annonsert som en stor outsider. Det hadde problemer mot Marokko, og nå har det problemer mot Skottland. Norge tviler på seg selv og vet ikke om de skal angripe.

Tore André Flo, omtalt som en av de beste angriperne i VM, ble for mye alene, mens Frode Grodås gjorde for mange feil.

- Norge tviler aldri på sine menn og sitt system, skrev sportsavisa l'Equipe før kampen. Det var det som gjorde det mulig å slå Brasil. Men hva nå?

Ros til fansen

Avisa Libération hadde allerede funnet løse masker i det norske strikketøyet. De var synlige allerede mot Marokko.

De eneste som fikk ros i går, var den norske fansen. Men det fikk den skotske også. Samt det skotske laget, som tok seg tid til å hilse på fansen etter treninga.