Drillo tapte i går

LONDON (Dagbladet). - Den defensive organiseringa vil ikke stemme før til jul, sa Drillo etter åpningsseieren mot Watford. Hvis det er tilfellet - og julenissen ikke kommer med flate pakker og fotballfaglig nødhjelp innen den tid - kan høsten bli et uorganisert mareritt for gubben med slagstøvlene.

Fordi - og her får du Drillos ord:

- Jeg kan ikke gjøre mer enn det jeg gjør. Vi terper jo den defensive organiseringa på hver eneste trening. Og i denne førsteomgangen - som mot Watford på lørdag - var vi fryktelig dårlige.

- Heldigvis ble vi bedre etter pause.

Wimbledons utgangspunkt er det Drillo ga det norske folk med teskjeer i snaut åtte år: 4-5-1. Drillos formasjon per dato er derimot 4-3-3. Og når den bakerste fireren i tillegg ikke holder seg flat og samlet - og de tre som er igjen på midtbanen ikke presser ballføreren - blir det slitsomt. Og livsfarlig.

Men hvorfor gjør ikke Drillo som Ferguson, Wenger, Graham og resten av den dresskledde Premier League-gjengen - reiser seg fra benken og vræler sine fotballfaglige krav over banen og inn i spillerne?

- Jeg prøvde med Marcus Gayle (venstrekant) i hele første omgang, sier Drillo. - Men det nyttet ikke. Og derfor brukte jeg ham som spiss etter pause. Da gikk det litt bedre.

- Frustrerende å rope til døve ører?

- Ja, og enten må vi gjøre noe med Gayle. Hvis ikke må han spille på topp.

Overkjørt og utspilt

Mot Watford gjorde Wimbledon 1- 0 på den første sjansen. Akkurat det samme skjedde i går. Og nok en gang var det John Hartson og Carl Cort som ordnet gleden. Med sistnevnte som målscorer.

Men så skjedde det som Drillo ikke er vant til fra tida med overorganiserte Norge. Lagets hans ble rett og slett utspilt. Og sjøl om det luktet offside av Christian Zieges utlikning, så kan Wimbledon skylde seg sjøl. For at de ikke har hørt på Drillo.

  • Hamilton Ricards straffespark til 2- 1 kan de derimot hudflette dommeren for. Fellinga av Phil Stamp skjedde nemlig utenfor streken. Men der har du også litt av det Drillo må slite med i sin nye jobb.

Wimbledon - nettopp fordi de er Wimbledon - får ingen ting av dommerne.

- Sam (Hammam/styreformann) har fortalt meg at Manchester United vil få mellom 20 og 25 straffer denne sesongen. I samme slengen sa han at vi kanskje kommer til å få én, sier Drillo.

Jaktet forgjeves

1- 3 kom på en kontring Drillo ville vært henrykt over å se den andre veien. Den var faktisk så effektiv og giftig at han måtte si noe pent om den.

- Et flott mål, sier Drillo. - Jeg liker jo at ballen går fort framover.

Etter det levde The Crazy Gang opp til det ryktet som gjør at alle managere sier det er vanskelig å få et resultat på Selhurst Park. De jagde matchen og kjørte på. Og da John Hartson reduserte med muskler, teft og treffsikkerhet fire minutter før slutt luktet det plutselig deling.

Da samme mann headet ei knallperle utafor på overtid - stinket det.

- Med hell hadde vi fått uavgjort, sier Drillo. - Med litt mer hell kunne vi vunnet kampen. Og jeg er fornøyd med at det var så mye vilje og at gutta ikke ga opp på 1- 3. Det skal de ha for.

DEPPA: Drillo og hjelpetrener Lars Tjærnås hadde all grunn til å deppe i går.