- Drillo tar feil om Hareide

Sier Lars Bohinen. Og får støtte av Erik Solér, mens Jan Åge Fjørtoft er delvis enig med gamlesjefen.

 • Gi din stemme her: Drillo liker ikke Hareide-stilen (Dagbladet.no): Egil Olsen kom med kritiske bemerkninger om Åge Hareides landslag i Adresseavisen i dag. Drillo synes nye Norge er for ballbesittende og for lite gjennombruddshissige.

  I Dagbladet.nos uhøytidlige avstemning i dag sier 82,1 prosent av leserne at de foretrekker Hareides stil på landslaget. Det samme mener flere fotballeksperter vi har vært i kontakt med.

  - Drillo tar feil om Hareide, sier TV2-ekspert Lars Bohinen til Dagbladet.no.

  - Det er ingen motsetning i å være ballbesittende og gjennombruddshissig. Men det Hareide gjør bryter med mye av det Drillo står for.

  Flott å se på


  VIF-assistent Bohinen har gledet seg over de to første kampene under en ny trener.

  - Det har vært mange lovende ting, mange spillere som har markert seg. Vi har fått mer spill på kantene, gjennom midten. Når de kommer i fart er det flott å se på, sier Bohinen.

  Tidligere spilleragent og TV3-kommentator Erik Solér blir lattermild når han leser at Drillo bruker Arsenal som et eksempel på god gjennombruddshissighet.

  - Jeg må flire litt. Med Arsenal går det fort langs bakken, ikke i lufta, sier Soler som har merket seg at spillerne virker meget opplagte med Hareide på Asia-turneen.

  Heller ikke ballbesittelsen plager Start-eieren.

  - De kan ha ballen i beina så mye de vil for meg, bare de scorer. Spillerne har mer spilleglede enn før. Og så er de offensive, de er mer interessert i å gå i angrep, sier Solér til Dagbladet.no

  Fjørtoft talte antall defensive feil


  Solér så bare Sverige-kampen og reserverer seg for å mene altfor mye om Hareide ennå. Men han er er trygg på at Norge har skaffet seg rett trener.

  - Alle har rett til en mening, men jeg har tro på Hareides fotballfilosofi, sier Solér.

  Jan Åge Fjørtoft er NRK-kollega med Drillo, og etterlyser gjerne mer gjennombruddshissighet fra nye Norge framover.

  - Der er vi nødt til å ligge i toppen i verden, hvis vi skal klare å heve oss, sier Fjørtoft.

  Den tidligere landslagsspissen er i hovedsak positiv etter Hareides første måned i sjefsstolen. Han liker veldig godt at spillerne når får samme roller som i klubblaget.

  - Bare det at de er vant til posisjonene sine gjør oss ti prosent bedre, sier Fjørtoft.

  Han er også fornøyd med at Hareide har tatt tak i miljøet rundt troppen.

  - Åge er flink med entusiasme og folkelighet. Spillerne ser ut til være storveis begeistret. Det gjenspeiler seg i spillet, de vil vise fram Åge. Og det er alltid positivt.

  Fjørtoft er likevel spent foran den første A-landskampen 18. februar, med utenlandsproffer med borte mot Nord-Irland.

  - Jeg noterte feil i den éne kampen i Hongkong, og tallet var høyt. Det vil vi bli straffet for mot bedre motstand, sier Fjørtoft.

PÅ LAG MED DRILLO: Jan Åge Fjørtoft er langt på vei enig med Drillos kritikk av nye Norge.
HELT UENIG: Vålerengas nye assistent-trener, Lars Bohinen, ser ikke motsetningen mellom ballbesittelse og gjennombruddshissighet.
LATTERMILD: Erik Solèr synes Drillos kritikk er morsom.