Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo tar selvkritikk for Island-bytter

Peker på Magne Hoseth.

UNDER PARI: Drillo mener Magne Hoseth var så svak at han burde ha vært byttet ut tidligere. Molde-spilleren gikk ut i pausen. Foto: ARNT E. FOLVIK
UNDER PARI: Drillo mener Magne Hoseth var så svak at han burde ha vært byttet ut tidligere. Molde-spilleren gikk ut i pausen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Alle realistiske VM-drømmer gikk i tusen knas med 1-1 borte mot Island lørdag kveld.

Onsdag tar Norge mot Makedonia på Ullevaal, men den kampen kan bare hjelpe Norges Fifa-ranking.

Magne under pari
I dag trente Drillos mannskap på norsk jord igjen, og vikar-landslagssjefen ser at det ikke bare var spillerne som sviktet på sagaøya.
Drillo tar gjerne selvkritikk på jobben han gjorde fra sidelinja.

Når han har sett kampen på video ser Drillo at han burde tatt ut Magne Hoseth tidligere, og han burde ha flyttet Morten Moldskred raskere opp fra høyreving- til spissplass.

- Det var Magne som var under pari, og det var Morten som spilte på uvant plass. Det retter vi på, men det kunne vi gjort enda tidligere. Jeg har aldri hatt problemer med å ta selvkritikk, sier Drillo.

FOR TREIG MOT ISLAND: Egil Drillo Olsen mener han burde gjort flere bytter tidligere lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FOR TREIG MOT ISLAND: Egil Drillo Olsen mener han burde gjort flere bytter tidligere lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Etter å ha sett kampen i ettertid, så burde nok Thorstein (Helstad) ha vært inne tidligere i andre omgang.

Landslagssjefen innrømmer altså feil, men føler seg ikke alene om det. Når det gjelder sjansetelling ønsker han å korrigere tallene som figurerer i norsk presse.

Sju eller ni sjanser til Island?
- Vi har studert dette meget nøye. Det er ikke 9-4, det er 7-5. Når det er sagt, så er de 7 til Island større enn de 5 våre, sier Drillo.

- Er du sikker på at dere ikke er for snille mot dere selv?

- Nei, vi har lang erfaring på å telle sjanser. Og i tillegg når vi har sett bildene nøye, så ble vi snytt for to straffespark, sier Drillo.

FÅR JEG SLIPPE INN? Drillo diskuterte intenst med Ola By Rise etter 28 minutter, med Simen Brenne og Rune Jarstein som tilskuere bak. Foto: ARNT E. FOLVIK
FÅR JEG SLIPPE INN? Drillo diskuterte intenst med Ola By Rise etter 28 minutter, med Simen Brenne og Rune Jarstein som tilskuere bak. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Han er enig med dem som mener Norge var for dårlige i Reykjavik, og Drillo hever stemmen når han får spørsmål om ikke Norge bør stikke fingeren i jorda.

- Har jeg prøvd å si at vi var gode, eller? Er det noen som har oppfattet det sånn? Jeg har ikke antydet at vi har spilt bra, ikke prøv å misforstå meg.

Og han bruker Magne Hoseth som et eksempel på hvordan prestasjonene svinger.

- Mot Skottland var det enkeltspillere som spilte opp mot sitt aller beste, og ingen var under pari. Nå var det vel ingen som var langt over pari. Det beste man kan si om enkeltspillere, er sånn middels. Så var det derfra og nedover.

Iversen fortsatt ute
Han forteller at laget har hatt møte, der spillerne bidro til evalueringen.

OOOPS: Her fyker den oransje vesten. Foto: ARNT E. FOLVIK
OOOPS: Her fyker den oransje vesten. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi har hatt en konstruktiv og fin debatt. Flere spillere engasjerer seg og sier noe. Det er positivt. Det er flere spillere som er både oppegående og tenkende. Alle er enige om at vi gjorde en dårlig kamp, vi bortforklarer ingenting, sier Drillo.

Han hentet inn Fredrik Winsnes til Makedonia-troppen i dag, mens Steffen Iversen fortsatt er ute etter at han meldte forfall av private årsaker sist uke.

- Vi har såpass mange spissalternativer at vi føler oss dekket.

Drillo har ikke bestemt seg for om han skal fortsette med 4-4-2-formasjonen fra Island-kampen onsdag. Alternativet er én spiss.

TA DEN, DRILLO: Brennes vest kastes i bakhodet på treneren. Foto: ARNT E. FOLVIK
TA DEN, DRILLO: Brennes vest kastes i bakhodet på treneren. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

PS! Tom Høgli er syk om deltok ikke på dagens trening. Ifølge Drillo var TIL-backen også syk lørdag kveld.

- Han beklaget litt i etterkant, at han ikke sa i fra. Han er ikke frisk nå, og kan ikke trene i dag. Han burde muligens ikke spilt. Vi får se om han blir frisk nok, sier Drillo.

SENDT UT: Brenne fikk beskjed om å varme opp, like etter at trøya havnet på Drillo. Foto: ARNT E. FOLVIK
SENDT UT: Brenne fikk beskjed om å varme opp, like etter at trøya havnet på Drillo. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
FRA VING TIL SPISS: Morten Moldskred ble først plassert på høyresida av midtbanen mot Island. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FRA VING TIL SPISS: Morten Moldskred ble først plassert på høyresida av midtbanen mot Island. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling