FORTSATT HÅP: Norges kamp mot Danmark i Parken ble en stor nedtur, men landslagssjef Egil Drillo Olsen har identifisert feilgrepene der nede, og tror på norsk seier over Kypros. Så spørs det om det hjelper for annet enn å lege en såret stolthet noe.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORTSATT HÅP: Norges kamp mot Danmark i Parken ble en stor nedtur, men landslagssjef Egil Drillo Olsen har identifisert feilgrepene der nede, og tror på norsk seier over Kypros. Så spørs det om det hjelper for annet enn å lege en såret stolthet noe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Drillo tar skylda for at det gikk galt i Danmark

- Vi kunne klart poeng, sier landslagssjefen.

(Dagbladet): Landskampen mot Kypros kommende uke står i fare for å få minimal betydning for Norges EM-sjanser, etter at nøkkelkampen i Danmark endte i stor skuffelse i september.

Til tross for stor tro på poeng i Parken ble møtet med erkerivalen i nedtur, og Norge var egentlig aldri i nærheten av danskene.

Etterpå pekte Egil Olsen på problemene i midtbaneleddet som den største svikten, og noen uker senere antyder landslagssjefen igjen at han bommet da han satte inn Håvard Nordtveit for Henning Hauger, og endret på noe som har vært stabilt godt i kvaliken.

- Vi spilte en dårlig kamp mot Danmark, og mesteparten av skylda for det skal jeg ha. Det irriterer selvfølgelig. Jeg har en mistanke om at vi kunne gjort det bedre om vi hadde gjort noen ting annerledes, sier landslagssjefen til TV 2.

- Vi har sett at tryggheten vår har vært basert på et midtbaneledd som kan jobben og gjør jobben, og det sviktet dessverre litt mot Danmark. Det hadde dessverre ikke bare med Danmark å gjøre, men mye med oss å gjøre. Jeg mener fortsatt vi er gode nok til at vi kunne ha klart poeng der nede, fastslår Drillo.

Gikk gjennom reglene på nytt
Skuffelsen etter nederlaget for Danmark ble ikke lindret de neste dagene, etter hvert som det ble kjent at flere av spillerne hadde vært på byen etter Island-kampen fire dager før.

MISTER KAMPEN: Tarik Elyounoussi erstatter en skadd Mohammed Abdellaoue i Norges tropp.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
MISTER KAMPEN: Tarik Elyounoussi erstatter en skadd Mohammed Abdellaoue i Norges tropp. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

Egil Olsen mener det er på tide å legge akkurat den biten til fortiden.

- Jeg trodde den saken skulle vært lagt død for lenge siden. Det ble gjort dumme ting av et par av spillerne, men nå er vi ferdige med det. Men vi reagerte jo litt vi også, på at hele landslaget ble dratt inn i saken som helhet, sier Drillo.

Derfor har spillergruppa også hatt en gjennomgang av det som skjedde, og av reglene som gjelder når man er med Norges landslag.

- Vi diskuterte dette med frihet under ansvar, og har tatt en ny runde på hva det innebærer. Jeg mener definitivt at vi vinner med enn vi taper på en sånn praksis, fastslår landslagssjefen.

Henter inn Tarik
Norge er som kjent avhengig av enten to portugisiske eller to danske poengtap på rad for å komme seg til EM, i tillegg til norsk seier over Kypros.

- Det er litt spesielt at vi på fredag kveld får vite hvor viktig den kampen vår er. Men uansett er det viktig nok å spille for tre poeng, 16 poeng er målsetninga vår, så får vi se om det holder i forhold til det de andre gjør, sier Egil Olsen, som ikke tror det blir noe problem å motivere spillerne.

INGEN KONFLIKT: Landslagslege Thor Einar Andersen er overrasket over at Hannover bruste med fjæra da Norge ba Moa og Henning Hauger komme til samlingen for sjekk.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
INGEN KONFLIKT: Landslagslege Thor Einar Andersen er overrasket over at Hannover bruste med fjæra da Norge ba Moa og Henning Hauger komme til samlingen for sjekk. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Vi skal være forberedt til tusen, vi. Det vil forundre meg veldig om vi ikke slår Kypros tirsdag, sier han.

Det må de imidlertid gjøre uten Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger, som meldte forfall etter legesjekk i ettermiddag.

Drillo henter inn Tarik Elyuounoussi som erstatter for Moa, og vurderer å hente inn en mann til. Flere av U21-spillerne som slo Aserbajdsjan i dag kan være aktuelle, også andre.

Landslagssjefen innrømmer samtidig at det svekker Norge å miste Moa.

- Det sier seg selv. Moa er en goalgetter med klasse, men det er ikke noe å gjøre med. Brede (Hangeland) er ute, Braaten er ute (begge suspendert, journ.anm.), sånn er det, sier han.

Ingen knute på tråden
Landslagsledelsen avviser samtidig at det er noen konflikt med Hannover etter at de ba Moa og Henning Hauger komme til Norge til tross for klubbens skadevurdering.

TILBAKE PÅ TOPP? John Carew scoret nylig for West Ham, og uten Moa er han høyaktuell for Norges angrep.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TILBAKE PÅ TOPP? John Carew scoret nylig for West Ham, og uten Moa er han høyaktuell for Norges angrep. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg har i dag snakket lenge med legen i Hannover, og diskutert videre gang for de to spillerne, sier lege Thor Einar Andersen, som er litt overrasket over at tyskerne kritiserte forbundet når reglene rundt innkalling er såpass klare.

- Vi tar ingen sjanser på vegne av spillerne, og det har jeg gjort klart overfor legen deres i dag også. Vi har sammenfallende syn på dette, sier Andersen til TV 2.

Moa selv håper å være tilbake til neste Bundesliga-runde 16. oktober.

- Det er surt dette, men jeg får ikke gjort mye med en skade, sånn er det bare. Det er veldig kjipt, sier han.

- Det er vanskelig å svare på når jeg kan være tilbake, men det var såpass ille at jeg gikk ut etter en time mot Bremen, og det føltes ikke bra i det hele tatt. Jeg håper å få vite mer de neste dagene, sier Moa til TV 2.

TROPPDEBUTANT: Sogndals Even Hovland i aksjon på treninga tidligere i dag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TROPPDEBUTANT: Sogndals Even Hovland i aksjon på treninga tidligere i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Dagbladet er til stede på pressetreffet og kommer med mer stoff utover kvelden.