Drillo tenner på Gudjohnsen-kritikken

Men Hoseth skjønner Island-stjernen godt.

TUNG DAGEN-DERPÅ: Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim og Magne Hoseth er langt nede etter at VM-sjansen glapp i Reykjavik. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TUNG DAGEN-DERPÅ: Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim og Magne Hoseth er langt nede etter at VM-sjansen glapp i Reykjavik. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Islands største fotballstjerne var ikke nådig i sin kritikk av Norge etter gårsdagens uavgjortkamp. Eidur Gudjohnson sa han er glad han ikke er midtbanespiller på det norske landslaget.

Magne Hoseth er det og han forstår kritikken fra den utleide Barcelona-spilleren (nå i Monaco).

- Jeg skjønner godt hva han mener, for det var stor forskjell på det vi leverte mot Skottland i forrige kamp og mot Island, sier Hoseth til Dagbladet.

- Han sier at midtbanen vår ikke er med i spillet i det hele tatt?

- Jeg orker ikke si noe om det. Andre får diskutere det, men du så jo kampen du også.

Drillo tente
På spørsmål om han var overrasket over den svake norske innsatsen svarte Gudjohnsen slik:

- Vi visste alle om taktikken til den norske treneren, og hans måte å spille fotball på. Norge har kvalitetsspillere, men jeg mener de ikke får utnyttet dem godt nok. Jeg ville ikke vært midtbanespiller for Norge, for å si det slik. Det er bare forsvarerne og spissene som er med i spillet, sa han.

Egil Drillo Olsen sa før kampen at han håpet Gudjohnsen ville spille, for landslagssjefen mente stjernen ikke var i form. Islendingen slo tilbake på beste vis. Drillo småtente på flyplassen i dag da temaet Eidur Gudjohnsen kom på banen.

- Også han har nok en del forutbestemte tanker om Drillo-fotball. Noe nærmere Drillo-fotball enn det Island spilte, har ikke jeg sett tidligere i år. Det var ikke mange unødvendige støttepasninger der. Og så vant de nesten alle dueller, sier Drillo ifølge NTB.

Tatt på senga
Magne Hoseth og de norske gutta hadde store problemer med å stoppe Gudjohnsen, som var svært sentral i det islandske spillet.

- Ble du overrasket over at han var så god?

HERJET: Eidur Gudjohnsen gjorde omtrent som han ville mot Norge i går kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
HERJET: Eidur Gudjohnsen gjorde omtrent som han ville mot Norge i går kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Ja, men det blir litt feil å si at jeg ble overrasket. Vi ble i hvert fall tatt på senga. Du trodde du hadde kontroll på ham, og så var han plutselig en meter foran deg. Han drev en annen idrett, sier Hoseth.

Molde-spilleren sleit kraftig i førsteomgangen, og ble værende igjen i garderoben etter sidebyttet.

- Det ble veldig tøft. Jeg ble liggende for lavt da de hadde ballen og for lavt da vi hadde den, sier Hoseth.

Stygge ballmiss
Midtbanespilleren hadde også to stygge ballmiss, noe som er det verste Drillo ser.

- Den første kan (Christian) Grindheim slå over meg i stedet, men så får jeg den i føttene og jeg vender for seint. I den andre situasjonen redder (Brede) Hangeland meg. Ballen sklir av foten, forklarer Hoseth.

- Har du tro på å starte også på onsdag (mot Makedonia)?

- Selvfølgelig har jeg et godt håp om det, ellers kunne jeg bare reist hjem.

Den kampen blir nå bare et oppgjør for spesielt interesserte, siden Norges sjanser for VM-spill er så mikroskopiske at selv Drillo har sluttet å snakke om prosenter. Vi er på promillenivå og de norske landslagsgutta får sommerferie også neste år.

FAKTA

ISLAND - NORGE 1-1
Laugardalsvöllur, ca. 7200 tilskuere.

Mål: 0-1 John Arne Riise (10), 1-1 Eidur Smari Gudjohnsen (28).

Dommer: Alexandru Tudor, Romania.

Gult kort: Emil Hallfredsson (75), Indridi Sigurdsson (79), Heidar Helguson (83), Island, Kjetil Wæhler (86), Norge.

Island (4-5-1): Gunnleifur Gunnleifsson - Gretar Rafn Steinsson, Sölvi Geir Ottesen Jonsson (Ragnar Sigurdsson fra 90.), Kristjan Örn Sigurdsson, Indridi Sigurdsson - Rurik Gíslason, Arin Einar Gunnarsson (Stefan Gislason fra 81.), Eidur Smari Gudjohnsen, Brynjar Björn Gunnarsson, Emil Hallfredsson (Veigar Pall Gunnarsson fra 89.) - Heidar Helguson.

Norge (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise - Morten Moldskred (Thorstein Helstad fra 88.), Christian Grindheim, Magne Hoseth (Simen Brenne fra 46.), Morten Gamst Pedersen - Erik Huseklepp (Bjørn Helge Riise fra 78.), John Carew.

Norge møter Makedonia hjemme onsdag. Det er siste kamp i kvalifiseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer