Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo til Aftenposten: - Er dere idioter?

Trodde ingen ville se en «Old Boys»-kamp 20 år etter at Norge slo Brasil. Nå brygger det opp til folkefest. - Jeg har aldri tatt så feil, sier Drillo.

FORBEREDT - SOM VANLIG: Egil Drillo Olsen er klar til å lede Norge 98 mot Brasil 98 på Ullevaal stadion lørdag. FOTO: LARS EIVIND BONES
FORBEREDT - SOM VANLIG: Egil Drillo Olsen er klar til å lede Norge 98 mot Brasil 98 på Ullevaal stadion lørdag. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
  • Norge 98 - Brasil 98, lørdag kl. 17.15

HOTEL CONTINENTAL (Dagbladet): Lørdag 23. juni er det nøyaktig 20 år siden Norge slo Brasil 2-1 i fotball-VM. Trolig snakker vi om det største norske idrettsøyeblikket noen gang.

I dag arrangerer Aftenposten omkamp på Ullevaal stadion med spillerne fra den gang. Da avisa presenterte ideen for Egil «Drillo» Olsen (76), rynket den gamle fotballprofessoren på nesa:

- Jeg har tatt feil. Men jeg har aldri tatt så feil som da Aftenposten kom til meg med denne ideen. «Er dere idioter, eller? Det kommer ikke folk og ser på en Old Boys-kamp i fotball», sa jeg. Nå er det solgt 18 000 billetter. Så feil har jeg aldri tatt, sier Drillo.

GLEDER SEG: Flere av spillerne deltok på en pressekonferanse i går. Fra venstre: Cesar Sampaio, Emerson, Ronaldo, Tore André Flo, Egil Drillo Olsen og Frode Grodås. I bakgrunnen: Et par tolker. FOTO: LARS EIVIND BONES
GLEDER SEG: Flere av spillerne deltok på en pressekonferanse i går. Fra venstre: Cesar Sampaio, Emerson, Ronaldo, Tore André Flo, Egil Drillo Olsen og Frode Grodås. I bakgrunnen: Et par tolker. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

Sammen med Tore André Flo (44) og Frode Grodås (53) utgjorde han den norske delegasjonen på en pressekonferanse i går. Scenen var Hotel Continental i Oslo sentrum. Der var også den brasilianske trioen Ronaldo, Emerson og Cesar Sampaio.

Overskudd

Kampen spilles på Ullevaal stadion klokka 17.15 lørdag. I forkant blir det festligheter. Allerede nå er det klart at Aftenposten går med et overskudd fra kampen.

Alt er lagt opp for å hylle og gjenskape litt av magien fra VM-slaget i Marseille i 1998. 2-1-seieren gjorde at Norge gikk til en sensasjonell åttendedelsfinale mot Italia.

Drillo og spillerne var på toppen av karrieren. I Oslo sentrum var det sydlandsk stemning da seieren var et faktum. At folk tuter i bilhornet etter en fotballkamp i Norge, hører til sjeldenhetene. Men det gjorde de etter den magiske kvelden på Stade Vélodrome.

Nå kommer flere av spillerne til kampen med noen kilo ekstra. Underholdningsverdien kan likevel bli høy.

Drillo sier:

- Vi kommer til å bruke de samme virkemidlene som vi gjorde i Marseille. Det blir å banke ballen så langt og høyt oppi lufta som mulig. Og så løper vi etter alle sammen. Jeg har snakket med enkelte av spillerne. Løpsmaskinene Roar Strand og Øyvind Leonhardsen er intakte. De er klare for å løpe, løpe, løpe. Taktikken er klar.

TOPPMØTE: Egil Drillo Olsen hilser på Ronaldo på gårsdagens pressekonferanse. FOTO: LARS EIVIND BONES
TOPPMØTE: Egil Drillo Olsen hilser på Ronaldo på gårsdagens pressekonferanse. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

Drillo er kjent for å vite alt om motstanderne. Denne gangen vet han ganske lite. På den norske laget blir det gjensyn med blant andre Erik Mykland, Kjetil Rekdal og Henning Berg. Drillo opplyser at han vil prøve å starte med de samme elleve som fikk tilliten i 1998.

- Fotballen har utviklet seg. Folk må forstå at det ikke kan bli en stor kamp. Jeg har skjønt at det er to ganger 35 minutter med fritt bytte inn og ut. Laget blir tatt ut på spillermøtet i forkant. Vi tar en 02-test først, sier Drillo med glimt i øyet.

Tore André Flo var mer enn delaktig på den norske bragdkvelden. Han utliknet til 1-1 og sørget for straffesparket som Kjetil Rekdal satte i mål. For 20 måneder siden byttet han ut hoftene etter å ha slitt noen år.

Metall

- Jeg er på plass, full av metall, sier han.

- Jeg gleder meg skikkelig til å spille kampen. Men jeg tror det blir mer artig enn at det blir en bra kamp. Jeg skal ta en prat med Drillo om taktikken. Jeg har lyst til å ha ballen i beina og vil ikke legge ut på lange løpeturer.

Flo har nå en rolle som ambassadør i Chelsea og jobber i den såkalte låneavdelingen. Det vil si at han følger opp spillere som blir lånt ut til andre klubber.

GJENGEN SOM SLO BRASIL: Bak fra venstre: Drillo, Kjetil Rekdal, Håvard Flo, Tore André Flo, Ronny Johnsen, Dan Eggen og Henning Berg. Foran fra venstre: Øyvind Leonhardsen, Roar Strand, Vidar Riseth, Frode Grodås og Stig Inge Bjørnebye. Foto: NTB scanpix
GJENGEN SOM SLO BRASIL: Bak fra venstre: Drillo, Kjetil Rekdal, Håvard Flo, Tore André Flo, Ronny Johnsen, Dan Eggen og Henning Berg. Foran fra venstre: Øyvind Leonhardsen, Roar Strand, Vidar Riseth, Frode Grodås og Stig Inge Bjørnebye. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norge og Brasil har møttes fire ganger i historien. Fasiten er to seire til Norge og to uavgjort.

- Vi skal prøve å slå Norge denne gang, erklærer Ronaldo, som har ei fortid i Real Madrid, Barcelona, Inter og Milan. Han fikk 98 landskamper og scoret utrolige 62 mål.

Behandling

- Fotballen er fantastisk og arrangøren har klart å samle store spillere. Enkelte er til og med større enn noen gang, sier Ronaldo og fleiper med sin egen vekt. Han har vært åpen om at han har en stoffskiftesykdom.

- De to-tre siste åra av karrieren begynte jeg å få problemer med forbrenningen. Jeg kunne ikke behandle sykdommen da jeg var aktiv. Nå må jeg ha behandling resten av livet, sier han.

Og hva hvis det blir uavgjort og straffesparkkonkurranse i dag?

- Jeg har studert Ronaldos straffer de ti siste åra. Jeg vet akkurat hvor han skyter. Han kommer ikke til å score, sier en skråsikker keeper, Frode Grodås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media