Drillo tok fansen med storm

WIMBLEDON (Dagbladet): Drillo er en frisk vindpust for «The Crazy Gang», mener fansen. I går fikk alle som ville det møte sjefen sjøl.

På terrassekanten diskuterte han fotball og skrev autografer til barn og voksne. - Drillo har vært et frisk vindpust for oss, og vi er glade for at han er her, sier klubbens store mann, Sam Hammam.

- Det kom litt flere enn jeg forventet, men dette var moro. Da jeg spurte hvor mange de trodde det kom hit i dag, sa Sam Hammam: «De kommer vel begge to», sier Egil Olsen til Dagbladet.

Det var langt flere enn to supportere som dukket opp på treningsfeltet til fotballklubben sør i London. Om lag 500 mennesker fant veien til det nydelige parkanlegget midt i kirketida. Britene er seg selv like, og mange stilte i klubbtrøya.

Da klokka nærmet seg 11, begynte folk å kikke mot parkeringsplassen for å se Drillo komme, men ingen superflott bil var å se.

- Dere skjønner vel at vi har ikke ansatt en manager med flotte vaner. Enten dere tror det eller ikke, så går han til jobben. Hvis dere snur dere og ser bort mot skogbrynet, ser dere Lars Tjærnås og Drillo komme gående, sa Hamman til supporterne.

Supporterne trodde ikke helt på sjefen, men etter hvert oppdaget de at han hadde rett. For hvem var det som kom gående rett gjennom vannspruten ute på gressplenen? Jo, det var den nye manageren og hjelpetreneren, LarsTjærnås.

Begge ble møtt med applaus da de vandret gjennom folkemassene og opp på terrassen foran Wimbledons litt slitne klubbhus.

- Det er så varmt at jeg trengte en dukkert, sier Drillo før han setter seg til rette på murkanten sammen med resten av Wimbledons toppledelse.

- Dyr mann

Sam Hammam - som solgte 80 prosent av klubben til norske investorer med Kjell Inge Røkke i spissen - ønsket alle velkommen til dette uformelle møtet mellom supportere og manager. Ingen andre klubber i engelsk Premier League kan vise til noe liknende.

I spøkefulle ordelag fortalte han om Drillos første møte med treningsfeltet, et møte som resulterte i at klubben måtte ut med 250 000 kroner til nytt gress.

- Drittsekk! Ser dere alle vannvognene der ute? Det er også Drillos verk. Han forlanger at vi skal vanne gresset for at det skal bli mykere - slik at spillerne ikke ødelegger knærne sine. Vanningen koster oss 1250 kroner dagen. Jeg håper dette blir den eneste helga vi må gjøre det, fortsatte Hammam før han ga ordet til mannen klubben har så store forventninger til.

- De sa det ikke ville komme så mange! Jeg er overveldet. Takk for at dere er så mange, sa Drillo da han så utover den forventningsfulle gjengen med Wimbledon-supportere.

I korte trekk fortalte Drillo at det ville bli noen forandringer i lagets spillestil - både i forsvar og angrep. Men han kunne ikke si noe om hvordan førstelaget kom til å se ut ved spillestart 7. august.

- Vi skal spille tre treningskamper til uka, så får vi se. Jeg tror det er realistisk å tro at vi kommer på øvre halvdel av tabellen, sa han.

Språkproblemer

Supporterne var opptatt av om Drillo hadde problemer med å forstå det spillerne sa i garderoben, og her måtte den Egil Olsen medgi at språkproblemer forekommer.

- Jeg skjønner ikke alt spillerne prater om. Mange har forskjellige dialekter. Jeg har bare vært her i to uker, men i løpet av noen måneder regner jeg med å skjønne det meste.

Eneste gangen supportene pep, var da Drillo fortalte at han som tiåring hadde holdt med Tottenham. Jubelen og applausen kom raskt tilbake da han la til at han hadde vært Wimbledon-fan de siste ti årene.

Noen lurte på klubbens ungdomssatsning, og her var både Drillo og Sam Hammam klare. Ungdommen skal fortsatt trene på samme felt som A-laget, og Drillo sa han hadde sett mange talenter i klubbens juniorstall. Drillo utelukket heller ikke utveksling av juniorspillere mellom Wimbledon og norske lag.

- Hvem er din favorittspiller? ville en liten gutt vite.

- Synes du jeg skal ha en favoritt så raskt? Kanskje du vil jeg skal si Vinny Jones? svarte Drillo med smil.

Vinny Jones var stjernespiller på laget, men ble solgt til Quens Park Rangers ifjor. I år har Vinny lagt opp for godt.

Trenger forsterkning

Egil Olsen utelukker ikke at han i løpet av kort tid kommer til å kjøpe flere spillere fra Norge, Sverige eller Danmark.

- Vi trenger en god midtbanespiller til, så kanskje kjøper jeg en spiller fra Skandinavia. Det hele avhenger av pris, engelske spillere er veldig dyre. Men, vi trenger en spiller som er sterk defensiv.

Han tilbakeviste spekulasjonen om kjøp av Øyvind Leonhardsen. Den norske spilleren er rett og slett for dyr, men likevel har Drillo - ifølge Sam Hammam - fortsatt et par millioner pund til å kjøpe spillere for.

- Hva synes så Drillo selv om klimaet i Wimbledon?

- Overveldende. Her er ting langt mer proft enn jeg forestilte meg. Jeg hadde trodd det var mer rølpete, her går alt på skinner, sier Egil Olsen.