Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo tok ut bare 16 spillere

Åpner for unge talenter. Se troppen mot Slovakia.

NY SESONG: Egil Drillo Olsen og Norge avsluttet forrige landskampsesong i Sveits. Her blir han blir omfavnet av John Arne Riise. Norge vant 1-0. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix.
NY SESONG: Egil Drillo Olsen og Norge avsluttet forrige landskampsesong i Sveits. Her blir han blir omfavnet av John Arne Riise. Norge vant 1-0. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen overrasket med å ta ut bare 16 mann til årets første landskamp.

Landslagssjefen synes ikke han har sett nok av tippeligaspillerne i vinter, og varslet at ytterligere tre-fire spillere til blir tatt ut til Slovakia-kampen 3. mars -  seinere denne uka.

- Grunnen til det er at vi vil se litt mer, det har vi mulighet til med topplagene de neste dagene, sier Drillo.

Rindarøy, Demidov og Høiland aktuelle
Landslagssjefen nevnte noen navn som var utelatt i den foreløpige troppen, men som har gode sjanser i andreuttaket: Jon Inge Høiland, Vadim Demidov og Knut Olav Rindarøy.

Årsaken til at han tok ut troppen i dag er at utenlandske klubber skal ha et varsel på 15 dager. Åtte utenlandsproffer er med i troppen.

Ingen spillere fra U21-landslaget blir hentet opp på A-landslaget - fordi de litt yngre spiller på samme dag. De unge talentene får samtidig en gulrot fra Drillo.

- Jeg ser ikke bort fra at det kan spille seg inn yngre spillere i de to kampene til sommeren, sier Drillo.

Etter kampen i Sveits i november snakket Drillo litt om hva han ønsker seg av spillere med flagget på brystet framover. Det dreide seg mest om kreativitet og offensiv friskhet.

Nå vet ikke Drillo helt om han får gamblet mye før EM-kvaliken starter.

- Vi skal prøve å bygge et lag, og da er det ikke så lett å eksperimentere. Det er fire kamper før alvoret braker løs i september. Vi bygger lag i stedet for å eksperimentere mye. Men unge spillere kan spille seg inn før sommeren, og så får vi en generalprøve i august, sier Drillo i dag.

Egil Olsen førte Norge til seier mot Sveits i 2009s siste landskamp. 11 dager før avspark ble han forfremmet fra vikar til fast landslagssjef, med en strålende statistikk i comebacket.

I fjor vant Norge seks av ti landskamper, de fire andre matchene endte med to uavgjorte og to tap.

Utvikle begge ender
Slovakene blir en tøff test for Olsens mannskap, laget kvalifiserte seg til VM i Sør-Afrika som gruppevinner på bekostning av blant andre Tsjekkia og Polen.

- Det er ikke noe spesielt jeg vil fokusere på mot Slovakia. Vi må utvikle oss i begge ender. Vi har kommet lengst defensivt, og er opptatt av å bli giftigere og skarpere framover.

Seinere i 2010 kommer både Frankrike og Ukraina til Ullevaal stadion. Samtidig jobber landslaget med å få enda en motstander til Norge 29. mai - like før Ukraina kommer på besøk.

- Vi får jobbet med spillerne over tid i den perioden i slutten av mai og starten av juni, det blir utrolig viktig. For i forkant av Slovakia-kampen får vi ikke så mye tid, sier assistent Ola By Rise.

SKAL TA UT TRE-FIRE TIL: Egil Olsen måtte sende varsle til Fulham nå for å få med Brede Hangeland til Slovakia i mars. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix.
SKAL TA UT TRE-FIRE TIL: Egil Olsen måtte sende varsle til Fulham nå for å få med Brede Hangeland til Slovakia i mars. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!