<strong>VIKING-TALENT:</strong> Yann-Erik de Lanley (t.h.) har debutert for U21-landslaget og får nå sjansne hos Drillos ligalandslag over nyttår. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VIKING-TALENT: Yann-Erik de Lanley (t.h.) har debutert for U21-landslaget og får nå sjansne hos Drillos ligalandslag over nyttår. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Drillo tok ut de Lanlay mot Zambia og Sør-Afrika

- God en mot en, sier landslagssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges ligalandslag spiller to kamper i Afrika på nyåret.

I dag kom landslagssjef Egil Drillo Olsen med troppen til møtene med Sør-Afrika og Zambia 8. og 12. januar. Helt ny i Drillo-sammenheng er Vikings stortalent Yann-Erik de Lanlay.

Sjefen gleder seg til å se 20-åringen med fransk far og norsk mor.

- Når det gjelder de Lanlay, så er han en av få kantspillere som også er god en mot en, sier Olsen til fotball.no.

De Lanlay får følge av flere nykommere, og her er Drillos vurdering av Stefan Strandberg (Rosenborg), Marcus Pedersen (OB) og Mohammed Fellah (VIF):

- Strandberg var tatt ut til Thailand-turneringen, men meldte forfall, og han er en veldig moden og klok spiller. Og ikke minst blir det fint å få testet ut er begge de to midtbanespillere til Strømsgodset, de er kreative og har stor løpskapasitet. Marcus Pedersen er en veldig spennende spisstype, som har hatt en bra bra sesong også for U21-landslaget. Mohammed Fellah er også ny - han har hatt en bra høstsesong, og nå får han sjansen til å vise seg frem, sier Olsen.

Ved siden av tippeligaspillere får også nordmenn fra svenske og danske ligaer sjansen på turen til Sør-Afrika.

- Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av de som var med på vinterturneringen i Thailand i januar er med også her, sier Olsen.

Zambia er regjerende afrikamestere mens Sør-Afrika har deltatt i flere VM-sluttspill. De to landslagene bruker møtet med Norge i oppkjøringen til Afrikamesterskapet i januar og februar.

- Vi møter sterke nasjoner, to av Afrikas bedre lag. Og jeg forventer at flere av de unge tar et steg til og viser at de er potensielle A-landslagsspillere. De fleste av disse spillerne er ikke med i en vanlig landslagstropp, men jeg håper flere av dem nå griper sjansen, sier Olsen til NFFs nettsted.

Her er troppen: Målvakter: André Hansen (Odd Grenland), Rune Almenning Jarstein (Viking).

Utespillere: Jo Inge Berget (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Mohammed Fellah (Vålerenga), Vegard Forren (Molde), Ardian Gashi (Helsingborg), Erik Huseklepp (Brann), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Stefan Johansen (Strømsgodset), Anders Konradsen (Strømsgodset), Ruben Kristiansen (Tromsø), Yann-Erik de Lanlay (Viking), Marcus Pedersen (OB), Tore Reginiussen (Rosenborg), Espen Ruud (OB), Stefan Strandberg (Rosenborg), Alexander Toft Søderlund (Haugesund), Lars Christopher Vilsvik (Strømsgodset).

• Norge møter Sør-Afrika 8. januar og Zambia 12. januar.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer