Drillo tok ut ni U21-spillere til Sverige-kampen

Har fulgt Stefan Johansen svært tett.

KLAR FOR SVERIGE: Egil Olsens Norge møter Sverige på Friends Arena i Stockholm neste onsdag kl. 20. I formiddag offentliggjorde han laget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
KLAR FOR SVERIGE: Egil Olsens Norge møter Sverige på Friends Arena i Stockholm neste onsdag kl. 20. I formiddag offentliggjorde han laget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Neste onsdag klokka 20 møter Norge erkerival Sverige på Friends Arena i Stockholm. Klokka 11 i dag offentliggjorde Drillo hvilke spillere som får møte «söta bror».

Som ventet har han tatt ut en rekke U21-spillere, faktisk hele ni stykker.

Drillo sa dette om troppen innledningsvis:

- Det har vært et vanskelig uttak. Det henger sammen med tidspunktet, at det er en fase hvor mange spillere ikke er i seriespill og flere har skiftet beite. Det er til og med klubbløse spillere med, så det har ikke vært enkelt. Dette er et uttak med tanke på de jeg tror og håper skal være klare i september. Det er dette det dreier seg om, sier han.

Drillo forklarer så hvorfor han har gitt flere U21-spillere sjansen.

- Det er et ungt lag, en del fornying med tanke på at det er en del kjente navn som ikke er her. Ruben som har gått til Kaiserslautern. (blir hindret av 48-timersregelen). Vi kunne satt hardt mot hardt på klubben og tatt han hjem, men det har vi ikke gjort. Han er naturligvis høyaktuell for kampene i september om han gjør det bra Tyskland, sier Drillo.

Har fulgt Johansen tett Om uttaket av unggutten Omar Elabdellaoui, sier han:

- Omar er først og fremst med på grunn av det han gjorde i israel. Han kan spille back og kant, og er god én mot én.

Stefan Johansen er også, ikke overraskende, med: - Jeg har sett mye på Stefan (Johansen). Han var uttatt til Afrika-turen i januar, og har spilt bra over tid. Han har noe av det vi har savnet litt, det kreative arbeidet i midtbaneleddet. Det var ikke vanskelig å ta ut Stefan i dette opplegget her, sier han.
- Hva har vært vanskeligst?

- Det er alle dem jeg har et spørsmålstegn ved, som jeg ikke vet om kommer til å spille seg til plass på A-laget, pluss en Daniel (Braaten), som er klubbløs og som jeg sjanser litt på. Han har såpass stor spisskompetanse at han derfor er med i troppen, til tross for at han er klubbløs.
Norge best på rankingen Kanskje noe overraskende ligger Norge bedre an på FIFA-rankingen enn Erik Hamréns menn. Drillos lag ligger på 25. plass på den siste FIFA-rankingen, mens Sverige ligger på 31. plass etter tap for Østerrike i VM-kvaliken.

Norge ligger også foran Danmark, som falt ned til 27. plass etter tap for Armenia i VM-kvaliken.

Etter treningskampen mot Sverige til uka, blir de fire neste kampene svært viktige for Norge. Avslutningsvis i VM-kvaliken møter vi nemlig Kypros og Sveits hjemme, Slovenia borte og til slutt Island hjemme 15. oktober.

KLAR FOR SVERIGE: Strømsgodsets Stefan Johansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KLAR FOR SVERIGE: Strømsgodsets Stefan Johansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer