Drillo trakk fullt hus i Wimbledon

WIMBLEDON (Dagbladet): For første gang som Wimbledon-manager møtte Drillo i går britisk og internasjonal presse. Mannen de kaller «The mad professor» skaper stor blest rundt London-laget.

Aldri før har det vært så mange pressefolk samlet i de trange klubblokalene til den lille fotballklubben med tilhørighet i et av Londons fasjonable forsteder. Britisk presse er tydelig spent på hva Egil Olsen fra Norge kan utrette.

Da vittige tunger snakket om tilstander lik et kongelig bryllup, svarte en smilende Drillo kjapt til styreformann Sam Hammam.

-Men vi er da ikke gift.

-Nei, ikke ennå, men kanskje snart, svarte Hammam. Den omdiskuterte libaneseren så ut til å stortrives med oppmerksomheten hans nye sportslige sjef dro med seg.

Drillo er forsiktig med å si hvor han forventer at laget vil ende i serien, men han håper at det skal bli bedre enn 16. plassen fra forrige sesong.

Mer aggressive

-Jeg vil at Wimbledon fortsatt skal være crazy, og langt mer crazy og aggressive enn de er i dag. Målet må være å bli det på banen.

Så langt har spillerne reagert positivt og med entusiasme på endringene av spillestil.

Sykler til jobb

-Det de har reagert mest negativt på er løpeturene som vi har innført. Da faller det ofte endel fleipende kommentar, men jeg forsøker å få dem til å forstå hvor viktig det er med god kondisjon og utholdenhet.

-Det er bare en måned igjen til første kamp mot Watford. Vi har mye vi skal gjennom, så jeg skulle gjerne hatt en ekstra måned på meg. Men jeg håper alt er i rute før jul, sier han.

I nærmiljøet blir Drillo gjenkjent, og mange ber om autografen hans. Sammen med hjelpetrener Lars Tjernås sykler han til jobb - noe som har fått britene til sperre øynene opp.

Egil Olsen framholdt at han trenger et par nye midtbanespillere for å forsterke laget. På spørsmål om han vil hente flere norske spillere til Wimbledon, svarte han:

-Det spiller ingen rolle for meg hvor de kommer fra, bare de er gode.

Overfor norsk presse sa han videre at han gjerne skulle hatt ytterligere en keeper. Så langt er lagets annenkeeper satt ut av spill på grunn av skader. Der er blitt spekulert i om Frode Olsen er på vei til Drillos nye klubb.

-Dette er en sak jeg jobber hardt med, sier han.

Soneforsvar

-Hva er det så som har overrasket spillerne mest med den nye manageren?

-Dette med et rendyrket soneforsvar var en større overraskelse for dem enn jeg hadde regnet med. Spillerne synes dette er forunderlig, men de trener hardt for å få det til. Allerede ser jeg framgang i den taktiske spillestilen, sier han.

Drillo er forberedt på å få skylda dersom laget mislykktes.

-Alle managere er redde for en dårlig start, men her har vi en imponerende gjeng med spillere - og mange av dem er gode.