Drillo trenger ikke engangsgill til Frankrike-turen

BRUSSEL (Dagbladet): Thomas Gill gjorde flere tabber på én omgang enn Frode Grodås har gjort på ni år i A-landslagsdrakta. Det er den enkle og brutale sannheten etter Gills første seriøse mulighet til å bli Drillos førstevalg. Og dessverre: Den siste.

Thomas Myhre er for øyeblikket den selvfølgelige erstatteren til Thomas Gill - og et soleklart valg i troppen mot Danmark borte 22. april.

Uansett hvor ydmykende det eventuelt må føles for Drillo at folk flest allerede har ringt inn og fastslått det i Dagbladets spalter. (Se side 28 og 29.)

Dessverre bekreftet Gill min mistanke om at Drillo de siste månedene - og inntil i går - har prioritert en keeperduo på felles nedtur.

Grodås' problemer er velkjente, og selvfølgelig ikke utviklende for en keeper. Men Gills svakheter var flere og alvorligere enn antatt.

  • Feilberegningen og helbommen som endte med en nikk i egen tverrligger, var alvorlig nok. Men fullt mulig å notere i glemmeboka som en engangsforeteelse av en litt overtent nesten-debutant.

Men det kom dessverre mer. Før pause skapte Gill flere sjanser enn Belgia. Og totalinntrykket handler om feilvurderinger og generell usikkerhet.

Vakling

Drillo trenger Thomas Myhre. Ikke nødvendigvis fordi han er en bedre landslagskeeper enn Frode Grodås og Thomas Gill. Det har han til gode å demonstrere.

  • Men fordi Myhre for øyeblikket likner en bedre landslagskeeper - vurdert etter alle tilgjengelige sportslige kriterier.
  • Og fordi en fersking i positiv utvikling vil gi nye impulser og signaler i en keeperproblematikk som er blitt så negativt ladet med sportslig vakling og dårlig humør at den tradisjonelt så trygge keeperplassen for tida er det største usikkerhetsmomentet før VM.

Svært dårlig

Drillo prioriterer harde fakta foran antakelser, men ender nok opp med den samme konklusjonen som en hvilken som helst alminnelig synser etter å ha analysert gårsdagen på video.

Jeg håper også han ender opp med bevisstheten om at den verste eksperimenteringen foran VM nå er over. Det er på tide å rydde litt opp i arkivet av landslagskandidater, og stramme grepet rundt en antatt førsteelver i Frankrike.

  • Drillos trenger faktisk en eller to solide oppkvikkere i de gjenstående tre kampene. Ballasten i VM-sesongen er foreløpig svært dårlig:

Uavgjort borte mot Frankrike og Belgia er sterkt nok på papiret, men det forteller ingen ting om sjanseunderlegenheten og graden av flaks.

Vi har bare sett sporadiske eksempler på Drillos i en forventet VM-utgave. Det skyldes neppe noe annet enn de mange utskiftningene.

Frustrerende

Det gir sikkert en viss tilfredsstillelse for Drillo å registrere at det ikke bare er å skyve hvem som helst inn i et system - og få det til å fungere. Men for de aktuelle spillerne må det være litt frustrerende.

  • Et tilfeldig valgt eksempel: Roar Strand får ikke en real mulighet til å vise seg fram i et kravstort Drillos-system så lenge seks-sju av lagkameratene også er ferske.

I de tre gjenstående kampene bør Drillo nøye seg med å teste ut en eller to mann om gangen. Og han må starte med Thomas Myhre.