Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo tror Huseklepp rekker Portugal-kampen

- Bra det skjedde i dag, sier landslagslegen.

SYK: Erik Huseklepp er ikke med på torsdagens landslagstrening på Ullevaal.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
SYK: Erik Huseklepp er ikke med på torsdagens landslagstrening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Mens resten av landslagsspillerne gjennomførte dagens treningsøkt på Ullevaal, holdt Erik Huseklepp seg i ro på grunn av forkjølelse.

Landslagssjef Egil Olsen regner likevel med at Huseklepp er klar til storkampen mot Portugal.

- Både Erik (Huseklepp) og Thor Einar (Andersen, landslagslege) sier han blir klar. Av sikkerhetsmessige hensyn ble han på hotellet og hvilte i dag. Vi regner med at han er klar til lørdag, sier Drillo.

De øvrige 20 i troppen deltok som normalt på dagens trening. I de 25 minuttene pressen fikk være tilstede, ledet fysioterapeut Roar Robinson oppvarmingen, mens Frode Grodås tok seg av keepertrioen.

- Vi er optimister, og det er mulig å ta poeng. Vi må spille gjerrig og ta den muligheten vi får, sier Drillo.

- Slapp og sår hals Huseklepp har følt seg dårlig i hele dag, og landslaget ville ikke ta noen sjanser. Slik forklarer landslagslege Thor Einar Andersen situasjonen til Dagbladet.

- Han våknet opp med en sår hals, og følte seg litt uggen i kroppen. Vi valgte å la ham bli værende i senga på hotellrommet, så håper vi at en rolig dag i dag, og en god natts søvn i Lisboa vil gjøre susen i forhold til at han føler seg pigg i morgen, sier han til Dagbladet.

- Hvor uheldig er kombinasjonen av en flytur med begynnende forkjølelse?

- Alternativet er å ikke ta ham med, så det er et dårligere alternativ. Vi tar ham med oss, så prøver vi å gjøre den turen så lite anstrengende som mulig for ham. Hvis dere (media) også unngår å plage ham for mye, vil det også hjelpe på, sier han.

- Hvor farlig er det for en fotballspiller å spille kamp med påbegynnende sår hals?

- Jeg er glad dette skjedde i dag, og ikke i morgen. Da får han et ekstra døgn på seg til å kurere dette. Fotball er ikke en kondisjonsidrett på linje med langrenn, så det går an å kompensere. Men er han ikke frisk, spiller han ikke. Han må føle seg klar selv.

- Hvor lang rekonvalenstid?

- Noen ganger kan en sår hals være over i løpet av et døgn, bare man lar kroppen hvile. Tilbake til langrennsløpere: De legger seg på senga med en gang de kjenner noe som helst. En god natts søvn og tilstrekkelig hvile kan være nok til å kurere det, når kroppens immunforsvar får styre prosessen. Det er det vi håper i dette tilfellet. Han var iallfall veldig optimistisk selv. Det var et klart valg å stå over treningen og pressetreffet, sier Andersen.
- Viktig spiller Drillo frykter motstanderen, men sier at portugiserne ikke scorer mye i etablert spill.
- Portugal har scoret kun 3 av 14 mål etter etablert spill. Resten etter kontring og dødball. De er en verdensnasjon og nesten uslåelig hjemme, sier Drillo.

Landslagskaptein Brede Hangeland mener Huseklepp er en viktig spiller for landslaget.

- Vi håper Huseklepp blir frisk så raskt som mulig. Han er en av de viktigste spillerne offensivt, sier Brede Hangeland til TV 2.

- Nå skal vi vise at vi har lært. Jeg gleder meg til å komme ned til Lisboa, sier han.