Drillo velger formasjon etter lukket trening

- Har vurdert både 4-5-1 og 4-4-2 nøye.

SISTE ØKT: For å holde liv i det syltynne VM-håpet må Drillos menn slå Skottland på Ullevaal i morgen kveld. I dag ga Drillo spillerne siste sjanse til å spille seg inn i startelleveren på trening bak lukkede dører.Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SISTE ØKT: For å holde liv i det syltynne VM-håpet må Drillos menn slå Skottland på Ullevaal i morgen kveld. I dag ga Drillo spillerne siste sjanse til å spille seg inn i startelleveren på trening bak lukkede dører.Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): I dag kjørte Drillo den siste treningsøkta med landslaget før VM-kampen mot Skottland i morgen. Bak lukkede dører får spillerne siste sjanse til å overbevise sjefen.

- Jeg har egentlig bestemt meg for formasjon og et lag. Men det er farlig å si noe hundre prosent sikkert før den siste økta, sier Egil Olsen.

Han forteller at han har tenkt grundig gjennom både 4-5-1 og 4-4-2. Blir det fem mann på midten, blir det en defensiv midtbanemann med to indreløpere foran seg og to brede kanter.

Blir det en midtbanefirer, blir den flat. Og det er mulig for Olsen å velge en hengende spiss bak en rein midtspiss, eller to sidestilte spisser.

- Det avhenger også av hvilke spillere jeg velger.

Drillet midtbanen
Drillo sier formasjonsvalget styres mer av hvilke spillere som er i form enn av hvilken formasjon han ønsker i utgangspunktet.

På den siste økta i dag, var det først og fremst midtbanespillerne som skulle testes. Etter at pressen ble sendt på porten på Ullevaal stadion, satte Drillo i gang en av sine favorittøvelser.

- Det er en øvelse jeg er litt svak for, vi spiller på halv bane med to midtbanefirere mot hverandre, med to spisser på det laget som har ballen til enhver tid. Da får vi den defensive organiseringen og så får vi reorganiseringsfasen når vi mister ballen. Det gjelder å finne formasjonen lynkjapt etter å ha mista den og begynne å jobbe igjen.

Etter det Dagbladet erfarer fikk flere spillere teste seg i forskjellige roller. Blant annet fikk Erik Huseklepp og John Carew prøve seg sammen som spissparet i øvelsen, men det trenger ikke bety så mye dersom Drillo har bestemt seg for å spille med én spiss.

FÅR STARTE? Erik Huseklepp kan få sin første sjanse fra start i en VM-kvalik. Fra før har5 han bare spilt fra start i privatkampen mot Sør-Afrika. Huseklepp kan være aktuell både som kantspiller i 4-5-1 og som spiss i 4-4-2.
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FÅR STARTE? Erik Huseklepp kan få sin første sjanse fra start i en VM-kvalik. Fra før har5 han bare spilt fra start i privatkampen mot Sør-Afrika. Huseklepp kan være aktuell både som kantspiller i 4-5-1 og som spiss i 4-4-2. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Hoseth høyaktuell
Blant de som er høyaktuelle når Drillo lar formen avgjøre, er selvsagt Magne Hoseth.

- Hoseth er i bra form og en kreativ spiller. Så får vi se om vi stoler på ham defensivt, hvis vi gjør det så starter han, sier Drillo.

Foran dagens trening lover han ikke bort mer enn én eneste plass. Lagkapteinen får spille.

- Brede starter.

Resten av laget blir ikke offisielt bekreftet før en times tid før avspark klokka 19 i morgen kveld.

Si din mening: Hvilke elleve spillere mener du Drillo bør starte med og i hvilken formasjon?