Drillo vet hvor Norge skal bo under VM i Brasil

Planleggingen er bedre enn fotballen.

REISELEDER: Drillo vet hvor Norge skal bo under VM i Brasil - hvis vi kvalifiserer oss, da... Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
REISELEDER: Drillo vet hvor Norge skal bo under VM i Brasil - hvis vi kvalifiserer oss, da... Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

TIRANA (Dagbladet): Ingen vet hvordan Norge skal klare å forbedre seg så mye at det blir VM-spill neste sommer. Men landslagsledelsen vet i alle fall hvor de vil bo hvis det skjer.

Norge har tapt åtte av ni poeng mot Albania og Island, og har sluppet inn det første målet i seks av seks kamper.

Men Tom Høglis utlikning rett før slutt mot Albania på fredag, gjør at det fortsatt er lov å drømme om Brasil-spill i 2014. Noen gjør mer enn å drømme:

Norges Fotballforbund har funnet luksuriøse fasiliteter nord i Brasil, som skal fungere som Drillo-gjengens base - hvis høstens langballer klarer å tre seg gjennom VM-nåløyet.

- Vi har vært to turer i Brasil, og sett på ulike typer anlegg med arrangøren, bekrefter toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Vi har satt opp våre ønsker, og har vært så tidlig ute at vi ligger godt an til å få disse oppfylt, forteller han videre.

Vil til nord
Onsdag er det ett år til VM åpner i Sao Paolo i Brasil. Det søramerikanske landet er svært, og det vil være varmere i de nordlige strøkene enn i syd. Avstand til flyplass er også viktig.

- Vi har sett på anlegg i nord, forklarer Nils Johan Semb.

- Det er enklere å være vant til varmen, og eventuelt fly ut for å spille kampene i kjøligere temperaturer, enn motsatt, sier Semb.

- De store nasjonene - de som stort sett alltid kvalifiserer seg - er først ute til å bestille. Men av de som er i vårt sjikt, er vi tidlig ute. Så vi føler vi har god kontroll på dette.

Semb er optimist
Semb vil ikke oppgi hva Norge har satt opp som førstevalg, men Dagbladet vet at treningsbaner og overnattingsfasiliteter i byer som Porto Seguro og Porto Alegre har fått besøk av de norske utsendingene Guttorm Dilling og Geir Ellefsen.

- De norske supporterne spilte «Optimist» da det så som verst ut for Norge på fredag. Er du optimist, Nils Johan Semb?

- Jeg er optimist. Samtidig er jeg realistisk og ydmyk. Jeg var veldig skuffet over prestasjonen på fredag. Det var det klart dårligste vi har prestert i kvalifiseringen, og vi hadde ikke fortjent poeng. Vi må opp mange, mange hakk til høsten, sier Semb.

Drillos hjemme-ultimatum
Egil Drillo Olsen presenterte seg som «ubarbert og i godt humør» da han tok imot pressen på Sheraton Hotel i Tirana i går formiddag, dagen etter 1-1 mot Albania. Landslagssjefen har ingen klare svar å gi, men nekter å gi opp håpet om VM-plass:

- Selv om jeg ikke har regnet på det, så kan jeg ikke skjønne annet enn at hvis vi vinner resten, så blir vi nummer to, og får spille playoff, sier Drillo.

- Men vi er i hvert fall nødt til å vinne de tre hjemmekampene for å komme dit, det er jeg ganske sikker på.

Han sier videre at det er «ganske sannsynlig» at flere U21-spillere får prøve seg i VM-kvalifiseringen til høsten, og at det «kan hende» vi får se Norge i 4-4-1-1-formasjon.

Men noen klar oppskrift på hvordan Norge skal snu den vonde trenden og komme til sluttspill igjen, hadde han ikke i går.

Det eneste landslagsledelsen har klart nå, er hvor de aller helst vil bo neste sommer.