Drillo vil redde Vålerenga

- Her dreier det seg kun om å berge eliteserieplassen for Vålerenga. Det håper jeg alle i klubben også forstår, sa Egil «Drillo» Olsen til NTB etter at det ble klart at han trer støttende til på trenersiden i osloklubben ut sesongen.

Den tidligere landslagssjefen vil ikke betegne seg selv som manager i Vålerenga. Mest som en vennetjeneste for VIF-trener Lars Tjærnås påtok Drillo seg den nye jobben.

- Manager blir en litt for pompøs betegnelse på stillingen. Jeg har gjort meg opp noen tanker om hva som bør forandres for å berge plassen i eliteserien, for det ligger i korta at det blir noen forandringer. Men først skal Lars (Tjærnås) og jeg sette oss ned sammen i slutten av uka for å drøfte samarbeidet. Om en av oss skal være overordnet den andre, eller om vi skal fungere som likestilte trenere, betyr ingenting for meg, sa Egil Olsen.

Tynger

Drillo har såvidt sett Vålerenga i aksjon i år, og han har gjort seg opp noen tanker om hvor problemene tynger mest.

- I prinsippet er ikke spillestilen i Vålerenga så ulik den vi opererer med i landslaget. Problemet ligger i at laget slipper inn for mange mål. Jeg ser for meg at nettopp det blir min hovedoppgave å rette på. Fortsatt er det mange nok poeng å kjempe om for å redde eliteserieplassen, sa han.

Like i etterkant av fotball-VM i Frankrike ble Drillo kontaktet av sin gode venn Lars Tjærnås, som la fram tilbudet om trenerjobben i Vålerenga.

- Jeg trodde og håpet at klubben ville bedre situasjonen i eliteserien etter hvert. Men da ikke det skjedde, og etter at jeg fikk tygget litt på tilbudet, bestemte jeg meg for å trå til. Avtalen ble klar først søndag, sa Drillo.

Operasjon

Fortsatt er det litt usikkerhet rundt Drillos engasjement i klubben. Han har skrevet kontrakt med Vålerenga som løper fram til 11. november, men innen den tid håper Drillo at han får gjennomført en større operasjon i hoften.

- Senest 20. september skal jeg opereres, kanskje før hvis det lar seg gjøre.

- Vurderte du andre tilbud enn det du fikk fra Vålerenga?

- Det fantes ingen andre tilsvarende tilbud å vurdere. Jeg understreker at kontrakten med Vålerenga kun gjelder for en kort periode. Først etter nyttår skal jeg vurdere andre tilbud, dersom jeg fortsatt har lyst til å være trener. For det vet jeg ennå ikke, sa Egil «Drillo» Olsen.

(NTB)