Drillo vil se de nye

Egil Olsen vil se de «nye» spillerne mer enn på trening, og det preget laguttaket til VM-oppkjøringskampen mot Danmark onsdag. Særlig merkes det i forsvaret og på flankene.

Brødrene Steinar og Roger Nilsen får backplassene, mens Stig Inge Bjørnebye starter på benken. Dan Eggen og Henning Berg utgjør stopperpar, men trolig ville Berg måttet ta plass på benken dersom Ronny Johnsen var frisk. Drillo vil se Eggen, som ikke har spilt siden VM-kvalifiseringen.

Roger Nilsen har ikke spilt landskamp på over ett år, mens lillebror Steinar har bare seks minutters fartstid på A-landslaget.

- Begge er spennende å se. Bortsett fra Henning er vel Steinar den spiller i troppen som har størst erfaring på høyreback, mens jeg hadde større behov for å se Roger enn Stig Inge, forklarte Drillo.

Håvard Flo og Frank Strandli, som sannsynligvis konkurrerer om én plass i VM-troppen, starter kampen på hver sin flanke. Det blir en tøff duell om å bli igjen på banen når Drillo bytter, noe han trolig vil gjøre flittig.

Sparer Kjetil?

Kjetil Rekdal inntar sin sentrale midtbaneplass for første gang i år, men kanskje ikke hele kampen.

- Jeg har snakket med klubbtreneren hans, som gjerne vil at Kjetil ikke spiller hele kampen. Jeg har lovet ham å ha det i bakhodet. Hvis vi ikke får skader, kan det godt være at jeg sparer ham fra å spille hele kampen.

Ståle Solbakken og Øyvind Leonhardsen starter som indreløpere, mens Daniel Berg Hestad må ta plass på benken. Drillo vil se både Solbakken og Leonhardsen. Førstnevnte har ikke spilt landskamp på et halvt år, Leo var langt under pari i Belgia da han var i laget for første gang siden juli.

- Det ligger i kortene at vi kommer til å dele ut debutantnål til Daniel onsdag, men vi får se hvor lenge det blir. Sikkert er det at jeg kommer til å bruke flere enn 11 spillere, sa Drillo.

Spissplassen til Tore André Flo er udiskutabel. Han spiller fra start for 16. kamp på rad. Ingen annen spiller har vært på banen i mer enn de tre siste kampene.

Valgte Frode

Frode Grodås hadde på forhånd fått klare signaler om at han skulle vokte målet, men han spiller under ekstra stort press fordi han ikke spiller klubbkamper. Her nedprioriterte Drillo behovet for å se de nye.

- Den viktigste grunnen til at jeg valgte Frode, er at han har stått bra i alle landskampene sine. Den andre grunnen er hans behov for matchtrening på høyeste nivå. Men vi har flere kamper igjen, og det er ikke umulig at Thomas (Myhre) også får en sjanse, sa Drillo.

(NTB)