Drillo vil skjerpe forsvaret

Norge slapp inn to mål på åtte VM-kvalifiseringskamper. Likevel er ikke Drillo fornøyd. Onsdagens møte med Frankrike blir en test på landslagets defensive kvaliteter.

Bare Finland og Ungarn greide å lure Frode Grodås i kvalifiseringskampene - en gang hver. Men landslagssjef Egil «Drillo» Olsen går dypere ned i materien.

- Det ble skapt 36 målsjanser mot oss i VM-kvaliken. Det er jeg ikke fornøyd med, og forsvarsorganiseringen kan rettes på. Vi blir aldri ferdig med å utvikle og finpusse stilen, sier Drillo.

En lidelse

Han er spent foran Frankrike-kampen. Norge har ikke spilt landskamp siden Colombia gjestet Ullevaal 8. oktober. Det endte 0-0 i noe Drillo karakteriserer som en lidelse. Den kampen viste at laget også har mer å gå på offensivt.

Frankrike er trolig en av de vanskeligste motstanderne mannskapet hans kan få akkurat nå, spesielt på bortebane. De franske spillerne vil gjøre alt for å vise seg verdig til å være med i VM-sluttspillet på hjemmebane.

Legger listen

- Brasil med fullt lag borte er kanskje tøffere. Jeg så Frankrike mot Spania tidligere i år (1-0), og de er gode. Men det er litt ok å spille her nå. Vi vet at det blir tøft og får lagt listen. Jeg liker å teste om noen kan få hull på oss og spille oss ut, sier Drillo.

Han lot seg imponere av flere av franskmennene, blant dem kjente spillere som Zinedine Zidane og Didier Deschamps (begge Juventus) og Youri Djorkaeff (Inter). Også keeper Fabien Barthez (Monaco) og kantspilleren Bernard Diomede ble lagt merke til.

- Jeg har aldri sett Zidane så stor som mot Spania. Organiseringen av laget imponerte ikke, men laget er gjerrig.

Fnyser av selvtillit

- Hvilket resultat vil du være tilfreds med?

- Uavgjort her nede er respektabelt. Taper vi vil det komme an på hvordan vi taper, sier Drillo. Han fnyser av spørsmål om hva en seier vil bety for selvtilliten.

- Selvtillit har jeg ikke tro på. Det er verdens største floskel, og etterpåklokskap satt i system. Se på Bjørn Dæhlie. Han hadde ikke tro på femmilsgull.

Fortsatt er det viktigste å vinne, men landslagssjefen vil bruke oppkjøringen fram mot VM til å eksperimentere. Treningskampene blir en parentes i forhold til VM-suksess. Flere skal få sjansen, og troppen til neste landskamp blir neppe identisk med den som er på plass i Marseille. Samtidig er det klart at spillere som er stabilt gode på landslaget ligger bra an i forhold til VM-troppen uansett om de spiller på klubblaget eller ikke.

- Det skal skje mye rart utenfor landslaget hvis de som spiller bra der ikke kommer med. Det er ingen automatikk i at Espen Baardsen blir med til VM om Frode Grodås blir sittende på benken i Tottenham, men det er et godt spørsmål hvor lenge Frode kan være reserve, sier Drillo.

BEDRE FORSVAR: Egil Olsen tester mannskapet sitt mot VM-arrangøren.