Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo vraker flere mot Nederland

- Midtbanen har vært det verste.

BEKREFTER FLERE ENDRINGER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen bekrefter at det blir flere endringer på laget til kampen mot Nederland i morgen kveld.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
BEKREFTER FLERE ENDRINGER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen bekrefter at det blir flere endringer på laget til kampen mot Nederland i morgen kveld. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

||| ROTTERDAM (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen bekrefter på dagens trening at det vil bli flere endringer på laget fra Makedonia-kampen til møtet med Nederland på De Kuip i morgen kveld.

 - Det kommer til å bli flere endringer enn bare å erstatte Brede Hangeland. Den største utfordringen har vært å komponere midtbaneleddet, vi har også fått inn Tettey som erstatning for Brenne.  Får vi opp intensiteten på midten blir vi vanskelige å slå, sier landslagssjefen til Dagblade
t.

John Arne Riise og Morten Fevang er alternativene på midtstopperplass, mens flere er aktuelle på både sideback og midtbanen. Mye kan tyde på at både Per Ciljan Skjelbred og Daniel Braaten står i fare for å bli vraket.

- Daniel var litt uheldig mot Makedonia. Han ble tatt hardt på vei fram et par ganger, og det ødela litt for ham. Men Daniel spilte godt mot Tyskland, og er i fin form, sier Olsen.

- Jeg har ikke gitt spillerne laget ennå, heller. Men hvis det ikke blir flere skader på trening, så blir det det laget jeg har i bakhodet nå, sier Olsen.

Dagbladet tror nå dette er den mest sannsynlige lagoppstillingen i morgen:

(4-5-1): Knudsen — Høiland, Wæhler, JA Riise, Bertelsen — BH Riise, Grindheim, Winsnes, Tettey, Gamst - Carew

Drillo gleder seg
Landslagssjefen gjentar nok en gang at det er en fordel at Nederland allerede er kvalifisert til VM.

- Før Makedonia-kampen gruet jeg meg litt, nå gleder jeg meg mer. Vi ser dette som en klar fordel, vi møter et lag som ikke er hundre prosent skjerpet, og dersom vi gjør jobben vår kan frustrasjonen komme til å bre seg i hjemmelaget, sier Olsen.

- Nederland er altfor omstendelige, og kunne vært mye mer effektive med de individuelle kvalitetene de besitterk, de brukte blant annet 28 minutter på å skape en sjanse her mot Skottland. Sånn sett har gjerne de aller beste lagene noe å lære av de nest beste, når det gjelder lagorganisering og taktikk er det ikke alltid landene med de beste individualistene som ligger foran. Det virker som om mange sliter med å forstå akkurat det, sier Drillo.

Han understreker samtidig at han beundrer de kvalitetsspillerne Nederland har å velge blant.

- Jeg er begeistret for Robben og van Persie på sitt beste. Og de har mange de kan sette inn dersom de velger å endre mye på laget, sier Drillo.

Kaptein John
John Carew er forøvrig utpekt til kaptein i Brede Hangelands suspensjonsfravær.

Ifølge Aftenbladet får Villa-spissen beskjed etter dagens trening, og selv om lagledelsen ikke vil bekrefte det, ser avisa ut til å ha rett i det.

- Jeg har vært kaptein for Norge før, så det forandrer ikke så mye. Ansvaret mitt er akkurat det samme som før, sier John Carew med 77 landskamper i sekken.

- Hvem som blir kaptein får du se når han kommer på banen. Det kan hende at han er høy og mørk og spiller langt fremme på banen, sier landslagsassistent Ola By Rise.

PS. Kjetil Wæhler har forøvrig erklært seg selv klar til kamp.

- Det går helt bra med leggen, jeg er klar, sier midtstopperen til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Rotterdam.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media