Drillo vraker Tettey og Demidov fra kvalik-troppen

Heller ikke Gamst er med.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterte i dag troppen som skal spille VM-kvalifiseringskampene borte mot Sveits og Kypros 12. og 16. oktober.

Norge startet VM-kvaliken med bortetap mot Island og seier mot Slovenia på Ullevaal.

I forrige uttak overrasket Drillo med å vrake Blackburn-proff Morten Gamst Pedersen til de to åpningskampene.

Vraker Tettey og Demidov
Gamst var heller ikke med i troppen som ble presentert i dag.

- Det har vært et relativt vanskelig uttak dette også. Det er det gjort et nummer ut av i media. Mange spillere får ikke like mye spilletid som jeg ønsker. Spesielt utenfor våre landegrenser. Vi har tatt ut 21 spillere, av 23 mulige. Kanskje henter vi opp én, kanskje to spillere til, sier Egil Olsen.

Fra forrige tropp er Vadim Demidov og Alexander Tettey vraket.

- Det er den samme gamle problematikken med spilletid. Vi har snakket med gutta. De blir viktige menn i framtida, men de må få spilletid på klubblagene sine, sier Drillo til Dagbladet.

Om vrakingen av Gamst Pedersen sier Olsen:

VRAKET: Alexander Tettey (t.h.) og Vadim Demidov er ikke med i Norges landslagstropp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VRAKET: Alexander Tettey (t.h.) og Vadim Demidov er ikke med i Norges landslagstropp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er vår vurdering. Jeg har sett to hele kamper etter forrige landskamp med Morten, og skulle gjerne sett den mot Charlton. Vi følger med, sier Drillo.

Hauger tilbake
LSK-spiller Henning Hauger er eneste nye spiller i troppen.

- Ny er Henning Hauger. Han er det nærmeste vi kommer en vi vet behersker midtbanerollen. Han spilte ingen stor kamp for LSK nå sist, men er det eneste alternativet sammen med Nordtveit til rollen på midtbanen, sier Drillo.

Her er troppen:

Keepere: Rune A. Jarstein, Espen Bugge Pettersen, André Hansen.

Utespillere: Moa Abdellaoue, Daniel Braaten, Magnus W. Eikrem, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Brede Hangeland, Henning Hauger, Markus Henriksen, Tom Høgli, Ruben Yttergaard Jenssen, Joshua King, Håvard Nordtveit, Jonathan Parr, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Espen Ruud, Alexander Søderlund, Kjetil Wæhler.