VURDERER TO SPISSER: Drillo sier at om han ikke går for to spisser mot Litauen i morgen, vil den vanlige 4-5-1-formasjonen likne mer på 4-3-3.
Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
VURDERER TO SPISSER: Drillo sier at om han ikke går for to spisser mot Litauen i morgen, vil den vanlige 4-5-1-formasjonen likne mer på 4-3-3. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

Drillo vurderer 4-4-2

Hvis ikke, vil han nærme seg 4-3-3.

Egil «Drillo» Olsen har ikke bestemt seg for hvilken formasjon han vil bruke når Litauen skal presses tilbake og slås på Ullevaal i morgen.

- Hvis jeg velger 4-5-1, må vi spille høyere enn vanlig slik at det ser mer ut som 4-3-3. Det er også et alternativ med 4-4-2, og valget av formasjon vil få konsekvenser for valgene av spillere, sa Drillo i dag.

Han gjentok at kampen er blitt både viktigere og mer inspirerende ettersom det står om norsk toppseeding i VM-trekningen i juli. Laget som tas ut vil bli det beste, men det tas hensyn til at det ved avspark er snaut tre døgn siden forrige kamp.

Det begynner å bli på tide med en seier igjen. Etter seks norske seirer i 2009 og sju i 2010 har Drillo fortsatt til gode å sprekke nullen i seierskolonnen i år. De tre første landskampene har gitt bare ett norsk mål, en uavgjort og to tap.

Ikke siden 2-1 mot Irland i Dublin i november har Norge jublet for en landslagsseier. Blir det ikke seier tirsdag, vil Drillo være inne i sin nest mest langvarige seierstørke som landslagssjef. Den mest langvarige varte fra juni 1995 til mars 1996 og omfattet hele åtte kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trygghet Analysen etter 0-1-tapet i Portugal gir ham trygghet for at neste seier ikke er langt unna.

- Vi møtte et av verdens beste lag på bortebane i en kamp de måtte vinne, og så lenge vi orket og var skjerpet nok så spilte vi helt jevnt med dem. Det gir trygghet på at det vi driver med er fornuftig, og at vi kan slå hvem som helst, sa han.

Ola By Rises analyse ga 4-2 til Portugal i sjanser. Det er enighet om at portugiserne var best og vant fortjent, men Norge var ikke langt unna poeng.

- På målet ble det gjort små feil både på kanten og i midten. Innlegget kunne vært hindret, og det så ut som «Demi» var i posisjon til å kunne nå ballen. Det var godt gjort av Postiga å score. Det er sjelden bare én god grunn til at det blir mål, sa Drillo, som gremmet seg over de misbrukte norske kjempesjansene.

Snart i 100 Landslaget har slitt med uttellingen så langt i år. Løsner det mot Litauen, kan Drillo feire to jubileer. Den første norske scoringen på Ullevaal tirsdag kveld vil være mål nummer 100 i hjemmekamper under hans ledelse.

Skulle den berømte ketchupeffekten følge, vil et fjerde mål være den 200. Drillos-scoringen uansett arena.

Det er flotte tall for en mann som fordelt på to perioder har vært landslagssjef i litt over ti år. Norge spilte landskamper i nesten 100 år før Claus Lundekvam i 2002 scoret mål nummer 1000.

Drillos statistikk før kampen:

Hjemme: 45 kamper - 30 seirer, 11 uavgjorte, 4 tap (mål 99-29).

Totalt: 110 kamper - 59 seirer, 29 uavgjorte, 22 tap (mål 196-82).

(NTB)