Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillos - nekt for Steffen

MANCHESTER (Dagbladet): - Steffen må hjem til Norge for å bli frisk, sa Drillo-assistent Bjørn Hansen og så fram til å ta en alvorlig prat med Tottenham-spissen. Men Steffen Iversen dukket aldri opp til landslagssamlinga i går kveld. Han fikk ikke lov av Tottenham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig bekymret for Steffen, sier Bjørn Hansen. - Men samtidig må jeg være litt forsiktig med det jeg sier. For jeg vet ikke hvordan forhold Steffen har til Tottenham når det gjelder landslaget. Og hvis det er dårlig vil ikke jeg gjøre det verre.

- Jeg snakket med Bjørn Hansen tidligere i uka og fikk beskjed om å komme sjøl om jeg er skadd. Det var jeg klar for. Men Tottenham sa nei. Det er ikke jeg som bestemmer, sier Steffen Iversen.

  • Fotballforbundets medisinske team hadde forberedt seg på å legge opp en få-Steffen-frisk-strategi i løpet av dagen og morgendagen i Blackburn.

Man ville ha Tottenham i tale og prøve å overbevise engelskmennene om at det beste for Steffen Iversen er en total rekonvalesens med trening og medisinsk oppfølging på Rosenborg-klinikken i Trondheim.

Men Totteham jobber uavhengig av det norske støtteapparatet. Onsdag var Steffen til en foreløpig legeundersøkelse i Tyskland. Han skal tilbake allerede i morgen.

Til mirakeldoktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart - mannen som tar mer enn godt betalt for å gjøre de rikeste friske.

Jürgen Klinsmann, som sjøl har brukt Müller-Wohlfart, er mannen bak Steffen Iversens Tyskland-tur. Det var Klinsmann som gikk til manager Gross og foreslo at kjendis-doktoren burde ta en titt på Steffens kneskade.

_øLegen sa det ser ganske ille ut i kneet mitt, men at jeg kan bli spilleklar i løpet av seks uker uten operasjon, sier Steffen Iversen.

Trenger omsorg

Bjørn Hansen vil ikke si noe om framgangsmåten til Tottenham i Steffen-saken.

- Jeg vil ikke kommentere akkurat det, sier Bjørn Hansen. - Jeg må som sagt være forsiktig.

Men:

- Det Steffen trenger nå er folk som bryr seg om ham. Ved siden av den behandlingen og oppfølgingen vi kan gi trenger han familien og venner hjemme i Norge. For nå har det gått ni måneder siden operasjonen, og det har bare gått nedover. Derfor kan det ikke fortsette lenger.

- Vi må snu det nå.

Steffen Iversen har spilt kamper uten å trene, blitt sprøytet full med smertestillende preparater og overlatt til seg sjøl i Tottenham.

På sidelinja har Norges Fotballforbund stått og vært maktesløse. For etter at Steffen kom tilbake ankelskadd etter U21-kampen mot Sveits 9. september har det vært fullt brudd mellom Tottenham og NFF.

Veldig deprimert

Bjørn Hansen sier:

- Nils Johan Semb kontaktet Tottenham etter det som skjedde i Drammen, og det ble full skjæring med manager Gerry Francis. Siden den gangen har jeg forstått at Nils Johan ikke har kunnet gjøre annet enn å snakke med Steffen på telefonen. Men nå kan vi ikke stå og se på dette lenger.

- Vi er nødt til å ta affære.
Bjørn Hansen tar Steffen Iversens Tottenham-problemer personlig. Og - du ser det på ham.

- Jeg er lei meg og blir veldig deprimert når jeg tenker på Steffen. Og akkurat nå - som han ikke er her - vet jeg ikke hva vi kan eller skal gjøre. Jeg hadde bestemt meg for at vi skulle ha en strategi etter denne samlinga, at vi skulle konfrontere Tottenham sjøl om det kanskje endte med ei skyllebøtte, og ikke minst få gutten hjem til Norge for å gjøre ham frisk. For det er ikke mulig å hvile seg i orden etter en skade.

- Steffen må få behandlinger og komme seg i trening fortest mulig.

Bjørn Hansens Steffen-utspill er på mange måter et siste desperat forsøk på å få Tottenham til å forstå klubbens eget beste.

- Vi har ikke tenkt å stikke av med gutten. Vi har bare tenkt til å få Steffen frisk og trene ham tilbake til toppform. Og når det er gjort kan han sendes til White Hart Lane. Man skulle jo kunne tro at Tottenham var interessert i det.

Bjørn Hansen ser Steffen Iversen som en klar VM-kandidat - hvis han blir frisk. Det er derfor han har så dårlig tid.

- Enten melder vi oss på for fullt i dag, eller så må vi bare gi opp. Og mitt forslag til Tottenham er at Steffen, og gjerne en medisinmann fra klubben, kommer til Norge for en grundig undersøkelse med påfølgende behandlinger og trening. For en ting er helt sikkert - Steffen kan ikke styre dette aleine.

Og:

- I Tottenham er han overlatt til seg sjøl, sier Bjørn Hansen.

FORBUD: Han får ikke delta på Drillos-samlinga. Tottenham vil ha Steffen Iversen til lege i Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!