Drillos argeste kritiker koste seg med Kypros-kampen

Applauderer 1. omgangen. - Men Portugal vinner gruppa, sier Arild Stavrum.

HAR SKAPT DRILLO-FEBER I NORGE: Siden han overtok landslagsjobben tidlig i 2009 har Drillo snudd elendige resultater til fantastiske resultater for Norge. Jer slipper han jubelen løs etter at dommeren har blåst av fredagens kamp i Larnaca - der Norge rodde i land en 2-1-seier mot Kypros.
HAR SKAPT DRILLO-FEBER I NORGE: Siden han overtok landslagsjobben tidlig i 2009 har Drillo snudd elendige resultater til fantastiske resultater for Norge. Jer slipper han jubelen løs etter at dommeren har blåst av fredagens kamp i Larnaca - der Norge rodde i land en 2-1-seier mot Kypros.Vis mer

||| (Dagbladet): Kritikerne av Egil «Drillo» Olsen blir stadig færre etter hvert som landslagssjefen leder Norge nærmere og nærmere vårt første sluttspill siden 2000.

Arild Stavrum har imidlertid vært urokkelig i synet på fotballen Drillo representerer - og seinest etter 1-0-seieren mot Portugal uttalte han at det ville være «drepen for fotballen» om alle skulle spilt som Norge.

Fredag kveld skrudde han likevel på TV-apparatet og så landskampen mot Kypros. Og denne gangen likte faktisk Stavrum det han så - vel å merke de første 45 minuttene.

- Det var litt annerledes mot Kypros. Norge var veldig bra i 1. omgang, da synes jeg de sto mye mer opp i motstanderen og kjørte høyere press. Det var en langt mer positiv utgave enn jeg har sett tidligere. Riise er plutselig helt øverst i banen og scorer, og det er mer sprut i hele laget. 2. omgang var fryktelig svak, men det som skjedde før pause lignet mye mer på positiv fotball, sier Stavrum til Dagbladet.

- De gikk rett i strupen på dem
Norge ledet 2-0 da lagene gikk til pause, etter flotte scoringer av John Arne Riise og John Carew.

- Jeg synes det lignet veldig på Norges bortekamp mot Ungarn for noen år siden, da med Åge Hareide som trener. Nå gikk de rett i strupen på et lag, tok kommandoen i kampen, og det synes jeg ikke det har vært mye av i kvaliken under Drillo. Jeg synes det var bra for første gang nå, og håper ikke det var noe blaff.

- Men tror du Norge kunne slått Portugal ved å ta større risiko?

- Det er vanskelig å si, men jeg ønsker at de ikke skal ligge bakpå for enhver pris. Det er mye mer gøy når de tør å risikere litt. Hvis alle bare skulle sikre ville fotball blitt veldig kjedelig. Det gjelder også Real Madrid under Mourinho, sier han.

Stavrum fikk - ikke uventet - mye motbør etter kritikken sist. Meningene hans harmonerte dårlig med følelsen nasjonen satt med etter seks poeng på to kamper, og Morten Gamst Pedersen hisset seg opp nok til å kaste seg inn i debatten med en lang blogg på sin hjemmeside.

En blogg han også fikk skryt for av assistenttrener Ola By Rise.

Har lest bloggen
- Det var helt greit, det er lov å ha forskjellige meninger, sier Stavrum, og røper at han har lest bloggen.

- En av innvendingene til Gamsten var at Norge skapte vel så mange sjanser som Portugal på Ullevaal?

MER POSITIV: Drillo-kritiker Arild Stavrum synes Norge spilte positiv fotball de første 45 minuttene mot Kypros. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
MER POSITIV: Drillo-kritiker Arild Stavrum synes Norge spilte positiv fotball de første 45 minuttene mot Kypros. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Det argumentet ser jeg ikke. De scoret etter en takling fra Carew, ellers var det omtrent ingenting.

- Forstår du at folk tenker «hvem er Arild Stavrum?» og «hva har han utrettet?»?

- Ja, ja, det skjønner jeg. Men det bør være plass for debatt uansett. Ikke minst nå som resultatene er gode og interessen er stor, sier den tidligere Molde-spissen- og treneren.

Tror Portugal vinner gruppa
Norge topper gruppa fem poeng foran Portugal nå, og i går sa Egil «Drillo» Olsen at han tror Norge vinner gruppa om de vinner hjemmekampene mot Danmark, Island og Kypros.

I så fall får Norge 18 poeng, mens Portugal kan få 19 med seier i alle de gjenværende kampene.

- Det vil forundre meg om de klarer, sa Drillo.

Arild Stavrum tror Norge har gode sjanser, men ser for seg at Portugal tar dem igjen.

- Jeg tror faktisk Portugal kommer til å vinne pulja. De kjørte fullstendig over Danmark og er det beste laget. Men Norge har en veldig bra sjanse til å i hvert fall få playoff, og selvsagt også til å ta førsteplassen, sier han.