Drillos dårlige samvittighet

MOLDE (Dagbladet): Tre spillere gir Drillo dårlig samvittighet før VM-troppen avsløres om to dager: Geir Frigård, André Bergdølmo og Runar Berg. - Gode kandidater som ikke har vært innom troppen, innrømmer Drillo.

Han tok opp temaet med spillerne så seint som før treninga i går. Drillo har bevisst brukt mange spillere i oppkjøringsfasen til VM. Likevel en del for få til å sitte med den helt gode følelsen av at konkurransen har vært like rettferdig for alle.

- Eksperimenteringa har også handlet om de spillerne som ikke er blitt tatt inn i denne perioden, presiserer Drillo.

- Det handler mye om balanse. Man kan ikke bare prøve alle spillere som kan være aktuelle. I så fall kunne jeg for eksempel tenkt meg å spilt med fire midtstoppere i en kamp, sier han.

Toppscorer

Men Drillo framhever spesielt disse tre når han avslører sin dårlige samvittighet:

  • Geir Frigård: Toppscorer i Østerrike, en tittel med langt høyere internasjonal status enn tilsvarende i Norge.
  • André Bergdølmo: Spilte overbevisende i fjorårets Mesterligakamper for Rosenborg, og en kandidat alle forventet skulle få sjansen på en venstrebackplass.
  • Runar Berg: Har kanskje Norges best utviklede pasningsfot, og hjernen bak en rekke utsøkte Rosenborg-gjennombrudd både nasjonalt og internasjonalt det siste året.

Annen klasse

Drillo nevner også to navn i tillegg: Mini og Jostein Flo. Men dette er veteraner som stiller i en annen klasse. Drillo har detaljkunnskap om Mini og Flo - og sistnevnte er fortsatt høyaktuell som alternativ i lufta til fetter Håvard.

Det bekrefter naturligvis også Drillo.

Han er fast bestemt på å ta med minst én luftsterk spiller til. For uten Jostein Flo, er Frank Strandli og Andreas Lund de to sterkeste kandidatene. Drillo utelukker heller ikke at Steffen Iversen kan rekke å avgjøre en slik duell nærmest på overtid.