GJORDE JOBBEN SIN: Dessverre var Tom Høgli en av få på det norske laget som gjorde akkurat det. Selv om han var en skuffet mann etter 0-2-tapet, kommer smilet raskt tilbake når han i dag gjenforenes med sin høygravide kjæreste, som har termin 12. september. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GJORDE JOBBEN SIN: Dessverre var Tom Høgli en av få på det norske laget som gjorde akkurat det. Selv om han var en skuffet mann etter 0-2-tapet, kommer smilet raskt tilbake når han i dag gjenforenes med sin høygravide kjæreste, som har termin 12. september. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Drillos eneste ord var «takk for kampen»

Mens Høgli gratulerer overlegne dansker med seieren.

Danmark - Norge 2-0

KØBENHAVN (Dagbladet): Når Liverpool-fansen skal hylle Jamie Carragher, synger de til melodien av Beatles-slageren Yellow Submarine: «We all dream of a team of Carragher's».

Kanskje bør noen i Oljeberget adoptere supportersangen og omskrive den til «we all dream of a team of Høgli's», for mot Danmark var Høgli en av de få norske spillerne som leverte varene. Slik han har gjort stort sett hver eneste gang han har fått sjansen på høyrebacken.

Det var en mager trøst for Høgli der han sto foran det norske pressekorpset og berømmet Danmark som en verdig og fortjent vinner. Det som derimot ikke er en mager trøst, er at Club Brügge-backen blir pappa i løpet av kort tid.

Og derfor kommer han ikke til å trenge altfor lang tid på å riste av seg skuffelsen fra Parken.

- Det som skjer på hjemmebane er like stort uansett hvordan det hadde gått her. Når jeg kommer tilbake onsdag blir fokuset endret. Jeg gleder meg veldig til det som skal skje. Terminen er 12. september, sier Høgli.

- Vi var ikke i nærheten
Der Drillo knapt kunne avslutte pressekonferansen etter kampen raskt nok, hadde Høgli små problemer med å innrømme at Norge var sjanseløse.

- Vi klarer ikke å gi dem god nok motstand. Danmark er et bra lag, og i dag så det ut som de var to hakk bedre enn oss. Det er skuffende, for på forhånd trodde jeg oppriktig at vi skulle gi dem kamp og skape en god del sjanser. Men de var mye bedre enn oss. Det er bare å gratulere Danmark med en fullt fortjent seier, sier han.

- Hva sa Drillo etterpå?

- Takk for kampen. Det var alt han sa.

SAMME, GAMLE LEKSA: Brede Hangeland har stått foran pressekorpset og forklart norske kvalikskuffelser tidligere. I går kveld måtte han gjøre det igjen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SAMME, GAMLE LEKSA: Brede Hangeland har stått foran pressekorpset og forklart norske kvalikskuffelser tidligere. I går kveld måtte han gjøre det igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Og i pausen?

- Vi skulle prøve å komme høyere opp i banen. Vi gjorde i det minste et ærlig forsøk, men i realiteten var vi ikke i nærheten, sier Høgli til Dagbladet.

En av Bredes tyngste nedturer
Landslagskaptein Brede Hangeland er blitt vant med å takle skuffelser på landslaget. Men det er ikke blitt noe enklere med årene.

- Det er den samme skuffelsen hver gang. Fotballkarrieren har mange oppturer og en del nedturer. Dette er definitivt en av de tyngste, sier han til Dagbladet.

- Det føles som om vi har vært i finalen og tapt noen ganger nå. Det er veldig skuffende, samtidig som det er bra av oss å komme i den posisjonen så mange ganger. Men i dag var vi igjen ikke gode nok da det gjaldt som mest. Det er tungt å erkjenne.

- Hvorfor skjer det igjen og igjen, tror du?

- Jeg vet ikke. Kanskje er vi ikke bedre. Vi sleit veldig med å få tak i ballen, vi ble springende mye imellom, spesielt på midtbanen. Hvorfor det ble sånn har jeg ikke noe godt svar på, sier Hangeland.

PS! Landslagskapteinen fikk gult kort mot Danmark, og må nå stå over den siste kampen mot Kypros.