Drillos fra A til Å

Under mottoet «kjenn ditt landslag» gir Dagbladet deg i dag en leksikalsk presentasjon av Drillos - Norges A-landslag i fotball for menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Anti-fotball: I utlandet har Drillos vunnet flere kamper enn venner med sin gjerrige spillestil. Kreative spillere som Myggen, Flo og Rudi kan rette opp det intrykket i VM.

Bjørn Hansen: Drillos høyre hånd. Blant annet ansvarlig for dødballsituasjoner.

Campos, Jorge: Meksikansk keeper med selvsydde pastelldrakter. Campos slapp inn det eneste målet Drillos scoret i USA 94.

Drillo: Sjefen sjøl, Egil Roger Olsen. Fikk tilnavnet fordi han hadde en lei tendens til å drible seg bort. Ville - blant annet derfor - aldri tatt ut seg selv på landslaget.

England: Stor del av et øyrike der fotball er livet for millioner av mennesker. Arbeidsplass for de fleste av Norges landslagsspillere.

Flo-pasningen: Opprinnelig en pasning fra Stig Inge Bjørnebyes venstrefot til Jostein Flos lyse pannelugg et sted ute på høyrekanten. Brukes til å komme raskt fra forsvar til angrep. Et eksempel på effektiv fotball, men ikke regnet som noen publikumsmagnet.

Gruppe A: Brasil, Marokko, Skottland og Norge.

Høyt press: Sjelden spillemåte for Drillos. Testet med stort hell mot Brasil på Ullevaal i fjor, og mot Mexico på Bislett onsdag.

Ila: Drillos faste treningsbane før hjemmekamper i Oslo.

Jerndisiplin: Disiplin er nødvendig. Drillos-stilen er en uhyre kollektiv måte å spille fotball på, og den fordrer at alle drar i samme retning.

Kamerun: Motstander i Drillos første kamp som A-landslagstrener. Norge vant 6-1.

Leo-løp: Når en midtbanespiller løper bakfra og inn i bakrommet der han gjerne får ballen. Leo-løp følger gjerne etter en Flo-pasning (se F.) og en stuss. Den kombinasjonen kaller Drillo for «en Olsen».

Målsjanser: Det er målene som teller, het det før. Før Drillo. Nå er det målsjansene som teller. Alle med fotball-respekt for seg selv teller sjanser. Men i VM er det faktisk mål som må til.

Nøyaktighet: En viktig faktor bak suksessen er Drillos enormt dyptpløyende videoanalyser. Hvert minste spark på ballen registreres.

Omdal, Per Ravn: Fotballpresidenten er Drillos overordnede, men også en personlig venn og pokermotstander.

Prosenter: Hundredeler. Drillos måleenhet for sannsynligheten av forskjellige utfall av kamper eller kvalifiseringsgrupper.

Quiz: Populært tidsfordriv på turer med landslaget. Drillo spør om geografi, som han har interessert seg for siden femteklasse på skolen.

Reservebenken: Dessverre en vanlig arbeidsplass for flere Drillos i utlandet.

Søppelsekker: Treningsutstyr brukt til akklimatisering før USA-VM. I år blir det alpeluer?

Tore André: Flo-bror og eneste spiller som har en sikker plass på VM-laget.

Ullevaal: Norsk fotballstorstue blottet for gjestfrihet. 28 Ullevaal-kamper på rad har endt uten norsk tap.

Vinnerkultur: Er blitt prentet inn i landslaget av Drillo. Han har fått spillerne til å forstå at de kan slå hvem som helst.

Wimbledon: Da Drillo var på besøk i klubben sammen med investorene Røkke og Gjelsten, så Wimbledon-manager Joe Kinnear arbeidslivet passere revy. Han trodde Drillo skulle overta jobben hans.

X: X er det gamle tippetegnet for uavgjort. Drillos har spilt tre tøffe bortekamper i år, to av dem har endt uavgjort (Belgia og Frankrike).

Ytre høyre: Drillos normale posisjon som spiller. Klubber: Østsiden, Sarpsborg, Frigg og Vålerenga.

Zagallo, Mario: Brasils landslagstrener holder Norge som en av sju VM-favoritter.

Ærlig arbeid: Det er hva som kreves av Drillos når de trekker i rødt, hvitt og blått - og de oppfyller nesten alltid kravet. Nykker som følge av feite lønninger og heltestatus er fremmede på det norske landslaget.

Østsiden: Bydel i Fredrikstad. Her vokste Drillo opp. Potensielt mål for fotball-pilgrimsreiser hvis Norge vinner VM.

Ålesund: Vestlandsklubb der Drillo var trener, og basen for rekreasjonsturene hans i Sunnmørsalpene. Flo-pasningens egentlige vugge. Men da var det Rune Sundes hode den lange pasningen skulle treffe.

SLIKE GUTTER... ...det vil gamle Norge ha. Drillos har stor tillit i det norske folk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer