Drillos-gutta imponert over Maradona

- Jeg undervurderte ham, sier Drillo.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet.no): De norske landslagsveteranene tapte 8-10 mot Diego Maradona og hans menn i sjuerfotball i Oslo Spektrum i kveld.

Og selv om vinnerinstinktet våknet hos Kjetil Rekdal, Henning Berg og flere av de gamle Drillos-heltene, var de opptatt av å rose æresgjesten Diego Armando Maradona.

- Jeg undervurderte ham nok litt. Han hadde fortsatt touchen, sier Drillo, som ledet sine gamle elever fra benken.

Sendte Maradona i rundvantet

Henning Berg tråkket til så det sang i en duell med Maradona. Begge hadde full fart mot en ball som trillet ned mot hjørnet i vantet på den lille showbanen i Oslo Spektrum. Den endte med at Maradona lå igjen i hjørnet.

- Han ga alt i den duellen, og da kunne jo ikke jeg gi meg. Men det var skulder mot skulder, ikke noe stygt, sier Berg til Dagbladet.no.

Han synes også Maradona klarte seg fint i kveld.

- Med tanke på alt han har vært gjennom, er det imponerende. Han scoret noen fine mål, selv om det kanskje ikke gikk så kjapt med ham. Men det gjorde det vel ikke med noen av oss andre heller, innrømmer Berg, og legger til:

GA ALT: Henning Berg la ikke fingrene mellom selv om motstanderen het Maradona. Foto: Eirik Helland Urke
GA ALT: Henning Berg la ikke fingrene mellom selv om motstanderen het Maradona. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Men det har i alle fall gått mye kjappere med ham før enn det noengang har gjort med oss.

Slankere enn ventet

Gunnar Halle tråkket også til i duellene etterhvert som de norske gutta hentet inn den argentinske ledelsen til 7-7 og øynet en vinnersjanse.

- Det var gøy å spille mot disse gutta. De ville ikke tape, og det ville ikke vi heller. Men vi ga bort noen alt for lette mål, sier Halle til Dagbladet.no.

Han var også positivt overrasket over Maradona.

- Han var egentlig god. Han var slankere enn du har sett på en del bilder, og har fortsatt touchen. Han var jo en av de aller beste i verden. Det var gøy at han stiller opp på noe sånt som dette og er tilbake, synes Halle.

Grodås i dribleduell

Frode Grodås hadde også en tøff duell med Maradona i rundvantet. Ham-Kam-treneren var utenfor feltet og måtte bruke beina da Maradona gikk inn for å vinne ballen. De endte med at Grodås forsøkte å drible vekk Maradona med middels hell.

- Men så lett lar vi oss ikke dytte. Og da jeg så at det var han, tok jeg i litt ekstra, sier Grodås, som avslører at han slett ikke ble Maradona-fan etter scoringen med «Guds hånd» mot Englands keeperhelt Peter Shilton i VM 1986.

- Shilton var det store forbildet mitt. Jeg holdt på å brenne ned huset, forteller Grodås.

Men også han var positivt overrasket over Maradona med tanke på hva han har vært gjennom de siste åra.

Så han var temmelig stolt over å redde straffesparket Maradona forsøkte seg på i første omgang.

- Da kan jeg skrive inn det i memoarene, at jeg har redda straffe fra Maradona. Det blir noe å fortelle barnebarna, gliser Grodås.

- Forsvarere uten teknikk

Kjetil Rekdal klarte ikke å dy seg for å sparke litt til nettopp Frode Grodås, Henning Berg og Gunnar Halle da han skulle bortforklare tapet.

- Det var Grodås som skulle begynne å trikse, sier han hoderystende.

Og 8-7 og 9-7-målene til Argentina kom nemlig på straffespark etter at Norge sparket ballen over vantet i eget forsvar - noe som fører til straffespark i «showball».

- Ja, det var Gunnar og Henning. Slik går det med forsvarere uten teknikk, mobber Rekdal.

PÅ UKJENT GRUNN: Frode Grodås utenfor feltet i duell med Diego Maradona. Det gikk helt middels.