Drillos hjerte-medisin

Markus Ringberg (29) er Drillos hjertemedisin. FFK-kapteinen ble helt i sin kamp nummer hundre for Fredrikstad - og om 14 dager blir han pappa for andre gang.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen har hjerteflimmer. For halvannen uke siden ble han operert for andre gang.

Derfor tok han ingen sjanser og forlot Fredrikstad stadion før avspark. Legen mente det ikke var lurt at han utsatte seg for stress.

-  Jeg tok den vurderingen i samråd med legen for et par dager siden. Jeg fulgte kampen hjemmefra, og det var godt å se at Markus Ringberg endelig lyktes med å score, sier Drillo til Dagbladet.

Markus Ringberg reddet Drillo og Ahlsen. Svensken smiler bredt idet assistenttrener Per Egil Ahlsen tar fram barbersakene. Ringberg har prøvd alt for å snu den dårlige trenden. For en måned siden bestemte han seg for å la skjegget gro helt til han åpnet scoringskontoen for sesongen.

-  Det er klart det har vært fortvilende, sier Ringberg.

-  Det har gått trått både i kamp og på treninger, men så løsnet det helt plutselig. Nå er jeg en glad mann, sier Ringberg.

Full kontroll
-
 Godt å få vekk skjegget?

-  Ja, det klør ganske mye. Og jeg tror nok både kona og datteren min er fornøyd med at skjeggveksten forsvinner, smiler han.

Det ble en merkelig forballkamp på Fredrikstad stadion. Gjestene fra Bodø hadde full kontroll i den første omgangen. Trond Fredrik Ludvigsen bredsidet ballen i mål allerede etter fire minutter. Runar Berg scoret Glimts andre mål seks minutter før pause.

Da endret Fredrikstad formasjon. Hurtigtoget Brian West kom inn og satte fart på hjemmelaget.

-  I første omgang var vi elendige, men så snur alt seg. Det var herlig å sette det første målet mitt i år. Etter målet fikk vi tro på at vi kunne snu kampen. Vi fikk tro på oss selv, sier Ringberg, som scoret etter 922 målløse minutter.

Blir pappa igjen

Svensken scoret seiersmålet to minutter før slutt etter å ha vunnet en duell med Fredrik Kjølner i feltet.

-  Det var instinkt som lå bak scoringen. Jeg fikk bedre selvtillit etter å ha scoret det første målet, og visste at jeg måtte komme meg foran forsvarsspilleren. Helt herlig å se ballen i mål, sier Ringberg.

Det var svenskens 72. mål på hundre kamper for Fredrikstad.

Trives godt

Ringberg har kontrakt ut sesongen. FFK-kapteinen ønsker ikke å si så mye om hva han gjør til høsten.

-  Jeg og familien trives godt i Fredrikstad. Det er dialog med noen klubber, men jeg har ikke tatt noen avgjørelse. Nå konsentrerer jeg meg om Fredrikstad, sier Ringberg til Dagbladet.

Kona Elin har termin 27. juni. Paret venter sitt andre barn. Fra før har de datteren Miranda (2).

-  Selv om det har vært en vanskelig tid på banen, så betyr ikke det noe i forhold til det som skjer om to uker.

Det blir stort å bli pappa for andre gang, sier Ringberg.

- Hever laget

Egil «Drillo» Olsen sier han er tilbake på benken i onsdagens cupkamp. Drillo mener Ringberg er viktig for laget.

-  Han har faktisk spilt noen veldig gode kamper. På spillermøtet før kampen mot Bodø/Glimt prøvde jeg å fortelle ham at han ikke skulle tenke på scoringer.

Det er klart det har vært et press rundt ham, ikke minst fra omgivelsene, sier Drillo til Dagbladet.

HELT I HUNDRE: FFK-kapteinen Markus Ringberg har scoret sitt første tippeligamål for sesongen - til og med i kamp nummer hundre.
BARBERT: Markus Ringberg tar endelig skjegget. Assistenttrener Per Egil Ahlsen følger med.