Drillos, hva nå?

Som uavhengig ekspertkommentator er det min strabasiøse plikt å ligge et hestehode foran massene i den intellektuelle prosess. Det medfører konstant risiko for å foregripe begivenheter, men uansett om Norge trer ut av dette VM-et i morgen eller søndag 12. juli, er det på høy tid at spørsmålet reises: «Hva med Drillos etter Drillo? Hva bør laget hete under Nils Johan Sembs trenerskap?»

Denne problematikken, som rører ved dype røtter i vår felles identitet, tok vi opp i Team Sleivspark i går, etter at Tyskland og Jugoslavia hadde delt poengene med sløv kniv, Tango-Argentina hadde tråkket Jamaica ettertrykkelig på reggaefoten og USA og Iran sto foran Den annen Golfkrig.

  • - Hva med Post-Drillos, prøvde Sjåvi-9 seg. For noen år siden fikk han ved en feiltakelse satt inn disketten «Post-modernisme for begynnere», og har siden har vært litt snobbete. Nå ble han imidlertid øyeblikkelig arrestert.

- Post-Drillos? Særlig! snøftet nakkemassøse Avalancha dos Santos hånlig. - Klart at landslaget må ha et mye kulere navn. Johangjengen, for eksempel. Det er passe nært og folkelig.

- Sembsalabim, sembsalabim, skrek Zofa og bakset med vingene. Til brasiliansk lymfeparakitt å være, snakker fuglen bra norsk og stemte faktisk nei til EU på nasjonalt grunnlag. Noen stor ordkunstner er Zofa likevel ikke, han er i likhet med sine meningsfeller best uten ord.

- Ingen av forslagene holder mål, skar jeg igjennom. - En mulig utvei ville være å be folket om råd, men i disse tider frykter jeg at en mer nærliggende løsning er å privatisere landslaget, kalle det Røkla og spille alle kampene på Molde Stadion. Der har vi ennå ikke tapt en landskamp, der liker statsministeren seg og flere av spillerne vil kunne overnatte hjemme kvelden før kampen. Riktig nok ikke de som helst burde, men det får Semb fikse, med Arne Scheie som sidekommentator.