Drillos kone mener fotballforbundet mangler respekt for mannen

- Er det rart jeg er provosert?

 SÅRET:  SIgrun Vedelden er lite fornøyd med måten Egil Olsen ble behandlet på av fotballforbundet.
SÅRET: SIgrun Vedelden er lite fornøyd med måten Egil Olsen ble behandlet på av fotballforbundet.Vis mer

(Dagbladet): Det har vært mye skriverier etter at Egil «Drillo» Olsen fikk sparken som landslagsjef for knappe to uker siden.

Drillo fortalte i et intervju at det hadde gått hardt inn på kona da han fikk beskjed om å gå. Nå har VG fått et brev fra legendens kone, Sigrun Vedelden.

Der hamrer hun løs på fotballforbundet.

Provosert - Er det rart jeg er provosert? Toppfotballsjefen (Nils Johan Semb, journ.anm.) hadde IKKE blitt informert om at Egil skulle sparkes. Derimot hadde han fått beskjed fra den administrative ledelsen i NFF om at Egil ville trekke seg!, skriver Vedelden i et brev til VG.

Hun er svært lite fornøyd med hvordan mannen ble behandlet av NFF, og føler mannen ble presset ut jobben.

- Generalsekretæren (Kjetil Siem, journ.anm.) antydet til og med overfor Egil at han på pressekonferansen selv skulle meddele at det var hans egen idé å gå av som landslagstrener umiddelbart. Begge disse utspill fra øverste administrative ledelse i NFF strider mot EN av grunnverdiene i norsk idrett: ÆRLIGHET, skriver Vedelden i brevet.

Visste ikke om brevet Drillo og Vedelden har vært gift i over femten år. Men da kona sendte brevet, visste ikke Drillo om det selv.

- Hun er egenrådig og dette er hennes greie. Hun ble provosert av et innslag på TV, og da hun omsider hadde skrevet brevet, fikk jeg vite om det, sier Drillo til VG.

Drillo har tidligere sagt at han ble veldig overrasket da Høgmo ble presentert som ny sjef for landslaget.

- Jeg ble mer overrasket enn skuffa, sa Drillo på en pressekonferanse, og forklarte at han ikke kunne fortsette i jobben uten tillit.

Generalsekretær i NFF,Kjetil Siem,  er overrasket over Sigrun Vedelens reaksjon. Han er sterkt uenig i hennes ord og virkemidler:

- Jeg synes det er direkte upassende å komme med dette på denne måten nå.  Egil hadde aldri gått av om han ikke var enig i det. Det ble iallfall gjentatt to ganger. Jeg sa «Egil, du skjønner at hvis du sier nei, stopper dette (ansettelsen av Høgmo). Du må støtte dette», sier han til VG.