Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillos med engelsk syke

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Manchester United 3-5. På NRK-jobb i Vest-London ble Drillo nok en gang gjort oppmerksom på det som kan bli den vonde virkeligheten fram mot Frankrike-VM. Det heter engelsk syke, og den vil ramme alle landslagskandidater som i løpet av en måneds tid ikke blir førstevalg hos sine arbeidsgivere i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sjøl om problemet ikke er nytt, er det klart at det er bekymringsfullt, sier Drillo.

Da Manchester United herjet med Chelsea i går var to av fire nordmenn på plakaten. Ronny Johnsen spilte enormt og vil fortsatt være der for Manchester United - Tore André Flo spilte svakt, skjønte det sjøl og ble byttet ut med Gianluca Vialli. Og da Ruud Gullit snakket etter cupsjokket på Stamford Bridge innrømmet han en feil i laguttaket.

Tøft for Solskjær

- Vialli kom inn, scoret to og fortalte meg at det var feil å sette ham på benken, sier Chelsea-manageren.

Med etterpåklokskapens ord:

Det blir en stund til neste gang.

Ole Gunnar Solskjær satt på benken, sammen med Henning Berg, og fikk etter hvert de minuttene han må gjøre seg dus med framover. For så lenge Andy Cole både spiller og ser ut som en million - i går scoret han sitt 19. mål for sesongen, og det 17. på de 16 siste kampene - er det langt fram.

Og når United-historikerne i tillegg blar i bøkene sine og finner ut at det er 10 røde år siden Brian McClair som sistemann scoret over 20 mål i en og samme sesong for United, forsterkes kjærligheten for Cole ytterligere.

Med veldig god grunn.

Henning Berg gledes ikke av å sitte ved siden av Solskjær, men må finne seg i å være en av forsvarspillerne Ferguson rullerer med.

Bergs umiddelbare håp må være Gary Pallisters pasning til Vialli som ga Chelsea reduseringsmuligheten til 3-5. For hvis Pallister ikke hadde minst en tusing på 3-5 som resultat, kan ikke pasningen forklares.

Den så nemlig ut som en oppsigelse.

Bekymret Drillo

Stig Inge Bjørnebyes gedigne dress-problemer i Liverpool, Egil Østenstads reservetilværelse i Southampton og en Frode Grodås uten humør og tillit i det hele tatt gjør ikke åpninga på VM-året lysere for Drillo. Hvilket han også innrømmer:

- Sjøl om problemet ikke er nytt, er det klart at det er bekymringsfullt.
- Det verste som kan skje er jo at landslagsspillerne ikke spiller for klubblagene sine.

Men Drillo kunne også glede seg på Stamford Bridge. Spesielt over Uniteds førsteomgang og Ronny Johnsens kongespill som midtstopper. Og da Manchester United bare reiste ifra Chelsea til 5-0 ledelse etter 70 minutter, var konklusjonen like enkel som åpenbar:

Manchester United er mye flinkere enn Chelsea til å spille fotball. På absolutt alle plan.

Sterke-Ronny

- Vi var veldig gira på denne kampen, sier Ronny Johnsen. Etter tapet for Coventry ville vi tilbake så fort som mulig. Og fordi vi ikke klarte FA-cupen i fjor betyr den veldig mye denne sesongen. Her var det ingen som trengte å peses.

Ronny Johnsen fikk Mark Hughes å slåss med da Chelsea-kapteinen gikk fra midtbanen til angrep etter pause.

Og - Mark Hughes fikk juling. Han delte riktignok ut sine styggeste til Nicky Butt og Gary Neville, men Ronny Johnsen fikk han aldri. Ronny sier:

- Du merker det når du spiller mot Hughes. Han er veldig sterk og innimellom også ganske stygg. Og i denne kampen skjønner jeg ikke at han ikke ble utvist. Han var over streken flere ganger.

United tar alt

Manchester United er over absolutt alle streker og tippes som framtidige eiere av alle de pokalene som skal deles ut i mai. Ronny Johnsen er nesten helt enig.

- Det der med favorittstempelet i Mesterligaen får media ta ansvaret for, men når det gjelder Premier League og FA-cupen, så skjønner jeg det. Men når det er sagt - det vil kreve enormt av oss.

- Det øyeblikket vi slipper oss ned bare et ørlite hakk så taper også vi fotballkamper.

Resultatet på Stamford Bridge lyver i sitt innhold. Det kan nemlig se ut som det var spennende. Men det var først da Manchester United gikk i opplag at Chelsea fikk omgjort andreomgangens godkjente jobbing til mål.

Da var det FA-cup-bye-bye for lengst.

PÅ BENKEN: Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg.
Egil Olsen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!