KLATRER VIDERE: Egil Drillo Olsen har ført Norge fra 59. til 22. plass på Fifa-rankingen fra han gjorde comeback som landslagssjef i januar i fjor. 
Foto: Heiko Junge, Scanpix
KLATRER VIDERE: Egil Drillo Olsen har ført Norge fra 59. til 22. plass på Fifa-rankingen fra han gjorde comeback som landslagssjef i januar i fjor. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Drillos menn rangert foran 14 VM-nasjoner

Klatrer videre på Fifa-rankingen uten å spille.

||| (Dagbladet): I dag ble Fifa-rankingen for april offentliggjort av Det internasjonale fotballforbundet.

Norge tok to nye steg oppover rankingen fra 24. til 22. plass denne måneden - uten å spille. Norges siste landskamp var 1-0-seieren borte mot Slovakia i starten av mars.

Beste siden 2007Men siden utregningen tar hensyn til resultater fire år tilbake i tid, og legger mest vekt på det siste året, vil for eksempel den resultatmessig elendige 2008-sesongen telle stadig mindre.

22. plassen er den beste siden oktober 2007, da Åge Hareides lag var nummer 21 på rankingen. Det påfølgende året vant ikke Norge en eneste landskamp, og da Drillo overtok i januar 2009, var Norge helt nede på 59. plass.

Foran 14 VM-lagNorge er nå rangert foran 14 av de 32 VM-klare nasjonene.

Det er bare 3 av de 21 lagene foran Norge på Fifa-rankingen som ikke er kvalifisert for VM i Sør-Afrika: 9. Kroatia, 11. Russland og 13. Egypt.

I Norges EM-kvalikgruppe er Portugal det eneste høyere rangerte laget på tredjeplass. VM-klare Danmark er nummer 35, Finland nummer 49 og Kypros nummer 68.